lørdag den 19. juni 2010

Meryl Davis og Charlie White - Kostumer

Amerikanske Meryl Davis og Charlie White er ligesom deres træningspartnere Tessa Virtue og Scott Moir også nogle spirende fashionistaer. Smagfulde og kreative, men en smule mere farverige.

Den obligatoriske dans: Tango Romantica

Nebelhorn Trophy 2009

Til en tango skal der skøjtes i sort og/eller rød, og ved årets første konkurrence valgt parret sort. Meryls kjole havde lidt usædvanligt et frynseskørt og nogle indbyggede gennemsigtige handsker. På overdelen og på handskerne var der pålimet sølvblå glimtende sten. Det sidste finish var sorte øreringe, hårbånd, rose i håret og rød løbestift. Charlie var simpel i sorte bukser og skjorte med satindetaljer og tilbageslikket hår. Charlies look er okay, men jeg bryder mig ikke helt om Meryls kjole. Jeg tror det er bådudskæringen og de indbyggede handsker, som ikke flatterer hende.

Bedømmelse: 4.50/10.00


Rostelecom Cup 2009 og NHK Trophy 2009

Ved deres to Grand Prix'er peppede de deres look op med noget rød farve. Meryls halterneck-kjole var dækket med røde pailetter (sequins!), hvilket aldrig skader. En rød flæsekant forneden gav bevægelse til en ellers stram kjole. Charlies outfit var også mere interessant end sidst: skjortens ryg bestod af noget sort halvgennemsigtigt stof, hvorpå der var pålimet røde og sorte sten. Det forestiller vist to hjerter. Der er desuden røde bånd ved skjortelukningen og manchetten. Alt i alt et mere livligt look, hvilket passer deres stil.

Bedømmelse: 7.00/10.00


Vinter OL 2010

Charlie beholdte kostumet til Vinter OL. Jeg ved ikke hvorfor Meryl ændrede sit kostume til OL, men hun syntes vel, at anledningen krævede det. Den ny kjole havde en overdel, der var dækket med røde og sorte pailetter, mens skørtet bestod af fjerlignende frynser. Frynserne er en interessant detalje, men jeg hader det sorte gennemsigtige stof ved udskæringen samt nylonstrømperne, og det allerværste er armvarmerne!

Bedømmelse: 4.00/10.00

Det obligatoriske dans: Golden Waltz
De amerikanske nationale mesterskaber 2010 og VM 2010 

Selvom isdanseparret aldrig fik deres Tango Romantico kostumer helt rigtige, så ramte de plet i deres første forsøg til den gyldne vals. Meryls halterneck-kjole har en vidunderlig let kvalitet, og skørtet bevæger sig smukt under dansen. Jeg er også vild med kjolens ryg med dets stenbesatte stropper og den flagrende stofstrimmel. Charlie er klassisk i sit sorte jakkesæt med pingvinhale.

Bedømmelse: 9.00/10.00

Originaldansen
Musik: Indisk folkedans "Kajra Re" af Shankar-Ehseen-Loy, "Silsila Ye Chahaat Ka" og "Dola Re Dola" fra filmen Devdas, af Sameer og Nusret Badr.

Davis' og Whites koreograf Marina Zoueva fik idéen til deres Bollywood-inspirerede originaldans, da hun så nogle Hermes tørklæder med indiske dansere på sin ferie i Spanien, så der er vist ingen tvivl hvorfor deres kostumer endte med at blive så smukke. De købte kostumerne i en autentisk indisk tøjbutik og fik justeret til deres behov. Meryls kostume består af en guldbroderet og perlebesat top og nederdel med slidser samt et blåt tørklæde tværs over kroppen. Detaljeret make-up, halskæde og store hængeøreringe fuldender looket. Charlie er en smule mere nedtonet med sin sandfarvede (ruskinds?) jakke med sten langs kanterne. Overdådig, ja, men jeg elsker alt der glitrer, og så passer det super godt til dansen. Min eneste kritik er Charlies bukser, som virker lidt for uindiske.

Bedømmelse: 9.50/10.00

Fridansen
Musik: "The Phantom of the Opera" af Andrew Lloyd Webber

Til deres fridans holdte de sig til nogle relativt simple kostumer. Meryls rødvinsfarvede kjole består et 2-lags halvgennemsigtigt skørt, (falsk) korset med rød/sølvbroderi med snørelukninger bagpå samt en hvid blondeoverdel. Charlie er i sorte bukser og off-white løs skjorte med flæsekant. Jeg har kun set filmversionen af musicalen, men jeg er ret sikker på, at Christine og Operafantomet bærer nogle lignende kostumer. Meryl ligner faktisk meget Christine med sin blege hud og mørkebrune lange hår, mens Charlie med sit store blonde krøllede hår nemmere kunne gå for Raul. Det ville dog være over-the-top/urealistisk, hvis Charlie skulle farve sit hår sort og bære ansigtsmaske for at ligne Fantomet.

Bedømmelse: 8.00/10.00

Den obligatoriske dans' død


Glade ser de ud, men Virtue og Moir er faktisk et af de isdansepar, som er glade for afskaffelsen af den obligatoriske dans. Måske de smiler, fordi de ved at det er deres sidste? Her deres gyldne vals ved VM 2010 (Foto: Getty Images)

Så skete det som vi alle enten havde glædet eller frygtet os til: ISU har afskaffet den obligatoriske dans for alle junior- og senior isdansepar.

ISU har givet flere gode argumenter hertil: besparelser, at skabe et konkurrenceformat med kun to segmenter for isdanserne ligesom i singles og parløb og de lave seertal. Desuden vil afskaffelse af dansen måske give ISU mulighed for at indføre en holdkonkurrence ved Vinter OL.

På en måde er den obligatoriske dans ligesom figurløb, som blev afskaffet fra ISUs konkurrencer i 1990. Tilhængere sagde, at det gjorde atleterne bedre kunstskøjteløbere, mens modstandere sagde, at de var ligeså "spændende" at se på som at se maling tørre.

Jeg vil selv indrømme, at jeg sjældent så de obligatoriske danse på TV - jeg har faktisk kun set en hel konkurrences obligatoriske danse ved Vinter OL i år. Jeg har ikke særlig meget forstand på isdans, så måske overså jeg de små spidsfindigheder, som tilhængerne så. Man kunne så godt som altid forudse det foreløbige resultatet, da skøjteløberne sjælden faldt og lignende. Desuden synes jeg, at man sagtens kunne vurdere isdansernes skøjteevner ud fra originaldansen og fridansen (ikke ligesom figurløb hvor nogle var gode til figurer, men dårlige til friløb).

Det, jeg faktisk frygter nu, er den nye korte dans, som vil bestå af ét foreskrevet obligatorisk mønster samt resten af det vi plejer ser i originaldansen. Kommer det ikke til at se usammenhængende ud? Forhåbentligt klarer isdanserne det med deres nu øgede træningstid til denne dans. Vi må bare vente og se...

Kommer du til at savne de obligatoriske danse?