torsdag den 28. oktober 2010

Skate Canada forudsigelser - Damer

Cynthia Phaneuf gør sin sæson Grand Prix debut i hjemlandet Canada. (Foto: Getty Images)

Så begynder sæsonens anden Grand Prix nu på fredag med damernes korte programmer! Damernes disciplin er uden en klar favorit, men kampen mellem veteranerne og de unge bliver (forhåbentlig) spændende.

Uden Joannie Rochette vil alle canadiernes håb ligge på Cynthia Phaneuf, der vandt titlen her tilbage i 2004, men sidenhen har været plaget af ujævne fremførelser. Hun endte på en overraskende flot 5. plads ved forrige VM, men hun startede sæsonen middelmådigt ud ved Japan Open, hvor hun individuelt scorede 99.50 point for sit lange program.

Amerikanske Alissa Czisny endte på en katastrofal 10. plads ved de forrige nationale mesterskaber, men af en eller anden grund klarer hun sig altid godt ved Skate Canada, da hun har vundet medaljer her de to sidste gange samt sin eneste Grand Prix guldmedalje i 2005. Hendes piruetter er altid vidunderlige, men forhåbentlig har trænerskiftet til Yuka Sato hjulpet på hendes spring. På den anden ende af spektrummet har vi hendes landsmand, den 16-årige nykronede Junior VM sølvvinder Agnes Zawadzki, der allerede er kendt for sine pålidelig og høje spring. Mange spår hende til at gøre et stort indtryk ved sin Grand Prix debut.

Veteranen 29-årige Fumie Suguri er den eneste dame i konkurrencen, som har en VM-medalje på resuméet, men hendes seneste resultater har ikke været imponerende. Skate Canada ser dog også ud til at være hendes lykke Grand Prix, da hun har vundet sølv her to gange. Hendes landsmand Haruka Imai, der endte på en solid 5. plads ved forrige 4CC og har lige taget guld ved Ondrej Nepala Memorial, gør sin senior Grand Prix debut her.

De europæiske damer er ikke de største favoritter her. Italienske Valentina Marchei, der startede sæson ved at snuppe sølv ved både Ondrej Nepala og Coupe de Nice. Marcheis seneste deltagelse ved Grand Prix'erne var tilbage i 2007 ved Trophée Eric Bompard, hvor hun kun endte på en 9. plads. Sarah Meier har døjet med en del skader på det sidste, så hendes placering er meget afhængig af den nuværende form. Meier scorede 92.50 point for sit lange program ved Japan Open. Derudover har vi russiske Ksenia Makarova, der gør sin senior Grand Prix debut. Makarova endte på en solid 8. plads ved forrige VM, men havde en meget dårlig fremførelse ved sin sæsonstart ved Finlandia Trophy, hvor hun endte på en 4. plads. Hun har vist også været plaget af sygdom eller skade.

Mine forudsigelser
GULD - Agnes Zawadzki
SØLV - Cynthia Phaneuf
BRONZE - Alissa Czisny

Se hele deltagerlisten her.