torsdag den 9. december 2010

Junior Grand Prix Finalen - dag 1

Så er første dag af Grand Prix Finalen overstået, og alle juniorerne fik udført deres korte program/dans.

Junior Isdans
Alt var alligevel ikke helt så forudsigelig i isdans, som jeg troede. Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin tog føringen efter den korte dans med et sæsons bedste på 55.58 point, mens deres landsmænd og guldfavoritter Ksenia Monko og Kirill Khaliavin ligger på en overraskende andenplads med 55.50 point, hvilket er næsten 10 point laver end deres personlige bedste. Parret havde som forventet dagens højeste programkomponenter, men deres tekniske score var kun den tredjebedste, så de må have opnået lave levels (sikkert på Viennese Waltz sekvensen). Yderligere to russiske par okkuperer tredje- og fjerdepladsen: Alexandra Stepanova og Ivan Bukin med et sæson bedste på 53.59 point og Ekaterina Pushkash og Jonathan Guerreiro med 53.06 point. De ligger alle meget tæt, så fridansen kommer til at blive altafgørende.

Stillingen efter den korte dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Victoria SINITSINA / Ruslan ZHIGANSHIN

RUS
55.581
2Ksenia MONKO / Kirill KHALIAVIN

RUS
55.502
3Alexandra STEPANOVA / Ivan BUKIN

RUS
53.593
4Ekaterina PUSHKASH / Jonathan GUERREIRO

RUS
53.064
5Charlotte LICHTMAN / Dean COPELY

USA
50.745
6Evgenia KOSIGINA / Nikolai MOROSHKIN

RUS
46.986
7Anastasia GALYETA / Alexei SHUMSKI

UKR
45.107
8Marina ANTIPOVA / Artem KUDASHEV

RUS
43.188

Junior Damer
Rusland havde også en god dag i damernes disciplin. Adelina Sotnikova (billedet) startede ud med at lande en svær 3(f)lutz-3tåloop, men tåloopen blev dog landet på to fødder. Resten af springene var dog rene, og hun fører med en score på 57.27 point. Elizaveta Tuktamisheva valgte at udføre en lidt sikrere 3lutz-2tåloop, men programmet var fejlfrit, så hun er på en andenplads med 53.26 point. Kun en halvt point bagud har vi Polina Shelepen, der ligeledes udførte et rent program, denne gang med hendes sæsons første 3lutz-3tåloop.

Japanske Risa Shoji er tæt på podiet med et personligt bedste på 52.56 point. Hun udførte en 3salchow-3tåloop kombination. På en foreløbig femteplads ligger kinesiske Zijun Li, der også havde et rent program, der bl.a. indeholdt en 3flip-2tåloop kombination. De amerikanske damer skuffede, da alle lavede fejl. Medaljefavorit Christina Gao havde et hårdt fald på sin dobbeltaxel og underroterede muligvis sin 3tåloop-3tåloop kombination. Hun er på en 7. plads med 43.98 point.

Stillingen efter det korte program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Adelina SOTNIKOVA

RUS
57.271
2Elizaveta TUKTAMISHEVA

RUS
53.762
3Polina SHELEPEN

RUS
53.263
4Risa SHOJI

JPN
52.564
5Zijun LI

CHN
49.625
6Kristiene GONG

USA
47.246
7Christina GAO

USA
43.987
8Yasmin SIRAJ

USA
38.088

Junior Herrer
Herrerne var virkelig på i dag, da der blev lavet ganske få fejl. Amerikanske Richard Dornbush (billedet) landede sin 3lutz-3tåloop kombination, triple axel og triple loop rent, og sammenlagt med de andre solide elementer tog han føringen med et personlig bedste på 70.75 point. Hans landsmand Keegan Messing udførte de samme spring, også fejlfrit, og er på en andenplads med et sæsons bedste på 68.52 point. Kinesiske Han Yan udførte kun en dobbeltaxel, men de andre elementer var af så god kvalitet, at han er på en tredjeplads med et personlig bedste på 67.29 point.

Amerikanske Joshua Farris havde det samme springlayout som sine landsmænd, men han havde et stepout på sin triple loop. Han er på en tæt fjerdeplads med 65.24 point. På en femteplads ligger Max Aaron, der også havde et stepout på sin triple loop. Lidt overraskende er førsteseed Andrei Rogozine helt nede på en syvendeplads, men alle hans spring blev landet en smule usikkert, og 3flip-3tåloop kombinationen var muligvis underroteret.

Stillingen efter det korte program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Richard DORNBUSH

USA
70.751
2Keegan MESSING

USA
68.522
3Han YAN

CHN
67.293
4Joshua FARRIS

USA
65.244
5Max AARON

USA
63.785
6Zhan BUSH

RUS
60.056
7Andrei ROGOZINE

CAN
59.177
8Gordei GORSHKOV

RUS
55.558

Junior Parløb
Af en eller anden grund havde damerne svært ved at lande deres side-om-side dobbeltaxeler i dag. Favoritter Narumi Takahashi og Mervin Tran (billedet) havde et solidt program med undtagelse på side-om-side dobbeltaxelerne, hvor hun faldt. De er på en førsteplads med 53.94 point. Ksenia Stolbova og Fedor Klimov var også solide, men Stolbova faldt også på dobbeltaxelen. De er på en andenplads med 49.63 point. Canadiske Taylor Steele og Robert Schultz havde heldigvis et rent program, og de er på en tæt tredjeplads med et personlig bedste på 48.07 point.

Natasha Purich og Raymod Schultz klarede sig fint, indtil hen mod slutningen hvor deres piruetter ikke var synkrone, og hun faldt under deres trinsekvens. Ashley Cain og Joshua Reagan havde et okay program, hvor han havde et stepout på deres dobbeltaxeler. Kinesiske Xiaoyu Yu og Yang Jin leverede et rent program for det nøgne øje (mener jeg), men en lav teknisk score henviste dem til en 7. plads

Stillingen efter det korte program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Narumi TAKAHASHI / Mervin TRAN

JPN
53.941
2Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV

RUS
49.632
3Taylor STEELE / Robert SCHULTZ

CAN
48.073
4Natasha PURICH / Raymond SCHULTZ

CAN
45.304
5Ashley CAIN / Joshua REAGAN

USA
43.925
6Xiaoyu YU / Yang JIN

CHN
43.686
7Brittany JONES / Kurtis GASKELL

CAN
42.347
8Anna SILAEVA / Artur MINCHUK

RUS
35.258

Se flere detaljer på isuresults.com

(Alle billeder fra Getty Images)

Se Grand Prix Finalen på internet!

Jeg ser finalen med cirka 5-10 minutters delay her.

Grand Prix Finale forudsigelser - Parløb

Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch, Aliona Savchenko/Robin Szolkowy og Wenjing Sui/Cong Han ved Skate America. Alle tre par er videre til Finalen. (Foto: Getty Images)

Forudsat de to veteraner tager de to øverste trin på podiet, vil det blive en heftig kamp om bronze blandt Finale-debutanterne.

Aliona Savchenko/Robin Szolkowy (GER)
Det tyske par har indtil videre haft en super solid sæson, hvor de med lethed har vundet guld ved begge deres Grand Prix'er. Ved Finalen bliver det dog langt sværere, da de møder Pang/Tong, som har slået dem de sidste tre gange, de har mødtes. Derudover har de har problemer med forsvundet bagage, hvori deres støvler lå, men disse er heldigvis fundet. Forhåbentlig har de ikke mistet for megen træningstid.

Qing Pang/Jian Tong (CHN)
De regerende verdensmestre har også vundet begge deres Grand Prix'er, men de har begge gange haft en del problemer med deres side-om-side spring. De plejer dog altid at klare sig godt ved Finalen, og denne gang er de på hjemmebane, så det kan måske få dem til at yde det ekstra.

Vera Bazarova/Yuri Larionov (RUS)
Russerne tog sølv ved begge deres Grand Prix'er med solide fremførelser, og generelt laver de sjældent mange fejl. Deres løft er komplicerede, og kast er svære, men hun har oftest svært ved at udføre side-om-side springene med nok kraft og rotation.

Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch (CAN)
Parret overraskede alle ved at tage sølv ved begge deres Grand Prix'er, og bliver de ved med at fortsætte forbedringer, kunne de ende med at tage en medalje. De er måske ikke det mest elegante eller raffinerede par, men de bringer en glæde til deres programmer.

Lubov Iliushechkina/Nodari Maisuradze (RUS)
Endnu et unge russiske par klaret sig til Finalen. Parret opnåede guld og en fjerdeplads ved deres to Grand Prix'er. Ligesom deres landsmænd Bazarova/Larionov har de gode løft og kast, men Lubov har tit problemer med at lande side-om-side springene.

Wenjing Sui/Cong Han (CHN)
De regerende junior verdensmestre har valgt at deltage i seniorfinalen på trods af, at de endnu ikke er gamle nok til at deltage ved senior VM. Parret har endnu ikke de store svagheder, men de mangler stadig lidt finpudsning for at konkurrere med veteranerne. Det er stadig meget imponerende, at de har formået at kvalificere sig til Finalen. Hæderlige fremførelser kunne cementere deres status som favoritter til Junior VM.

Mine forudsigelser
1. Qing Pang/Jian Tong (CHN)
2. Aliona Savchenko/Robin Szolkowy (GER)
3. Vera Bazarova/Yuri Larionov (RUS)
4. Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch (CAN)
5. Wenjing Sui/Cong Han (CHN)
6. Lubov Iliushechkina/Nodari Maisuradze (RUS)

Grand Prix Finale forudsigelser - Damer

Rachael Flatt, Carolina Kostner og Kanako Murakami ved NHK Trophy. I Finalen mødes de tre for tredje gang i sæsonen. (Foto: Getty Images)

Som altid er damernes konkurrence uforudsigelig, og vi kan potentielt få en konkurrence, der er super god, katastrofal eller blot søvndyssende.

Miki Ando (JPN)
Den regerende sølvmedaljetager har for anden sæson i træk vundet begge sine Grand Prix'er med solide, omend en smule kedelige og konservative programmer. Hendes styrke ligge i det lange program, hvor hun som regel lander fem triple spring, mens de andre damer falder fra hinanden. Det korte program har dommerne ikke været vilde med, og hun har efter sigende også ændret det. Sammenlagt med en rygskade kunne hun måske blive slået af en anden dame, men en podieplads virker ret sikker.

Alissa Czisny (USA)
Upålidelig Czisny overraskede de fleste, da hun vandt Skate Canada, men hun vendte desværre tilbage til sit gamle mønster, da hun efter to usikre programmer kun tog bronze ved TEB. Dette er hendes anden optræden ved Finalen; tilbage i 2005 kvalificerede hun sig, men endte på en sidsteplads efter en nedsmeltning. Skøjter hun rent, har hun potentialet til at tage guldet, for hun har alle elementerne. Problemet er bare, at hun desværre oftest laver fejl (især under pres).

Carolina Kostner (ITA)
Kostner har været plaget af en knæskade, som vist kræver operation efter sæsonens afslutning, men hun formåede alligevel at undgå nedsmeltning og tage guld og bronze ved sine Grand Prix'er. Hendes korte program er stærkt, men på grund af sit begrænsede springrepetoire i det lange program (hun udfører ikke flip eller lutz) skal hun håbe på, at andre damer laver fejl for at komme på podiet.

Kanako Murakami (JPN)
Murakami har haft en super god seniordebut, hvor hun har taget bronze og guld ved sine Grand Prix'er. Hendes præsentation, piruetter og spring er i topklasse, når hun er på, men hun har det med at lave utallige springfejl i det lange program. Hun har dog udvist forbedring fra hver konkurrence, så måske skøjter hun endelig rent ved Finalen.

Akiko Suzuki (JPN)
Den regerende bronzevinder runder den stærke japanske trio af, og lignende fremførelser som fra sidste år kunne måske være nok til guldet, nu hvor dommerne er villige til at give hende højere programkomponenter. Så er det bare om at udnytte chancen.

Rachael Flatt (USA)
Flatt har været solid ved begge sine Grand Prix'er, hvor hun tog sølv. En fodskade har dog forhindret hende i at udføre sine 3-3 kombinationer, som hun har brug for i håb om at slå de andre damer, da resten af hendes kunstskøjteløb stadig mangler en del arbejde. Skulle de andre damer fejle, har hun dog en chance for at ende på podiet.

Mine forudsigelser
1. Miki Ando (JPN)
2. Akiko Suzuki (JPN)
3. Kanako Murakami (JPN)
4. Rachael Flatt (USA)
5. Carolina Kostner (ITA)
6. Alissa Czisny (USA)