mandag den 20. januar 2014

Four Continents 2014 forudsigelser - Parløb

Sui/Han, Scimeca/Knierim og Denney/Frazier er medaljekandidaterne ved 4CC 2014.

Heller ikke hos parløberne har vi kommende Vinter OL 2014 deltagere til stede. Ikke desto mindre er feltet fyldt med (kun) syv talentfulde unge par, som vi burde se mere til i fremtiden.

Favoritter er nok Wenjing Sui og Cong Han, som tog titlen i 2012 ved deres hidtil eneste optræden. Parret er kendt for deres svære tekniske elementer, og blandt feltet er kineserne de eneste med GP-medaljer på resuméet; denne sæson er det blevet til sølv og bronze. De har dog vist svaghed på side-om-side springene, og ved NHK Trophy havde den en mindre nedsmeltning i det lange program.

Resten af feltet virker mere åbent. Alexa Scimeca og Chris Knierim har døjet med skade, hvilket har påvirket især side-om-side springene. Resten af deres elementer er dog stærke, hvilket giver dem en stor fordel i dette felt.

Landsmand Haven Denney og Brandon Frazier gør deres ISU senior mesterskabsdebut. De regerende juniorverdensmestre har haft en stabil sæson med 5. pladser ved både Grand Prix'erne og US Nationals. De mangler lidt finish, men det gør mange par i feltet.

Canada sender Natasha Purich og Mervin Tran, som har udvist store forbedringer i deres første sæson sammen - dog var det ikke nok til at kvalificere sig til Vinter OL. Parret kan udføre de tekniske elementer, men deres parelementer og præsentation mangler stadig arbejde.

Margaret Purdy og Michael Marinaro har haft en skuffende senior debutsæson med bl.a. to 8. pladser ved Grand Prix'erne. Det er især deres løft, som virker besværede.

Det ret ukendte par Tarah Kayne og Daniel O'Shea tog en 6. plads ved US Nationals, og de har været lidt under radaren med to senior B bronzemedaljer denne sæson.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui / Cong Han CHN
2. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
3. Haven Denney / Brandon Frazier USA
4. Tarah Kayne / Daniel O'Shea USA
5. Natasha Purich / Mervin Tran CAN
6. Margaret Purdy / Michael Marinaro CAN
7. Wenting Wang / Yan Zhang CHN 

Se flere detaljer her.

Four Continents 2014 forudsigelser - Isdans

Hubbell/Donohue, Gilles/Poirier og Aldridge/Eaton er blandt medaljekandidaterne.

Vi har ingen kommende Vinter OL 2014 deltagere i isdansernes felt, og for mange løbere vil denne konkurrence være den sidste i sæsonen.

Som altid er USA og Canada de eneste medaljekandidater i isdans, men resultatet kan være en smule uforudsigeligt, da parrene måske er udkørte efter de nylig afsluttede nationale mesterskaber.

Småfavoritter til guld er nok Madison Hubbell og Zachery Donohue, som er de eneste Grand Prix medaljetagere i feltet. Parret har opnået solide resultater hele sæsonen, og senest blev det til en tæt 4. plads ved U.S. Nationals.

Canadiske Piper Gilles og Paul Poirier er sølvfavoritter. Parret har de store tricks som løft og twizzles, men deres trin kan til tider være lidt svage - hvilket har skadet dem i den korte dans. Deres fridans har dog udelukkende fået god feedback.

Bronze virker mere åben. Alexander Aldridge og Daniel Eaton har endnu ikke slået igennem internationalt på senior niveau, men de havde stærke løb ved U.S. Nationals, hvor de tog en 5. plads. Lidt samme historie gælder for Nicole Orford og Thomas Williams fra Canada.

Lynn Kriengkrairut og Logan Giulietti-Schmitt har døjet med skade, og senest ved U.S. Nationals blev det kun til en 6. plads - deres dårligste resultat fire sæsoner.  

Kharis Ralph og Asher Hill deltog også ved Four Continents for fire år siden, hvor det blev en 6. plads. Deres resultater har dog stagneret siden, så det bliver svært for dem at toppe den placering.

Mine forudsigelser
1. Madison Hubbell / Zachery Donohue USA
2. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
3. Alexandra Aldridge / Daniel Eaton USA
4. Nicole Orford / Thomas Williams CAN 
5. Lynn Kriengkrairut / Logan Giulietti-Schmitt USA
6. Kharis Ralph / Asher Hill CAN
7. Danielle O'Brien / Gregory Merriman AUS
8. Yiyi Zhang / Nan Wu CHN

Se flere detaljer her.

Four Continents 2014 - tidsplan


Vi går straks videre til Four Continents Championships 2014 i kunstskøjteløb, kort kendt som 4CC, som finder sted den 20.-25. januar i Taipei, Republikken Kina (Taiwan). Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau.

I en olympisk sæson er feltet ved konkurrencen altid spagt, og denne gang er det en smule værre, da holdkonkurrencen ved Vinter OL 2014 har rykket skemaerne tættere på hinanden.

Tidsplan, dansk tid (Taipei er 7 timer foran)

Onsdag den 22. januar
05:00-07:15 - Isdans: kort dans
08:00-09:10 - Parløb: kort program
10:00-10:30 - Åbningsceremoni
10:50-15:10 - Herrer: kort program

Torsdag den 23. januar
06:30-09:00 - Isdans: fridans
10:15-13:40 - Damer: kort program

Fredag den 24. januar
07:45-09:10 - Parløb: langt program
10:35-14:40 - Herrer: langt program

Lørdag den 25. januar
05:00-08:55 - Damer: langt program
10:00-12:00 - Gala opvisning

Se det på TV og internet?
Eurosport 2 vil vise noget af konkurrencen på delay. Hold øje med opdateringer her.

Se flere detaljer på www.fc2014.com