søndag den 28. februar 2010

Rochette vil bære det canadiske flag

Ifølge CTV Olympics er damernes bronzemedalist Joannie Rochette blev valgt til at bære det canadiske flag under afslutningsceremonien. Rochettes bedrifter i den forløbne uge fanger virkelig den olympiske ånd, så jobbet er fuld fortjent!

Vinter OL galla


Nogle lokale skøjteløbere former de olympiske ringe på isen.

Så er det desværre slut... Top 5 i hver disciplin skøjtede deres gallaprogrammer i går, og man bliver nærmest lidt sørgmodig ved tanken, at der hele 4 år til næste Vinter OL. Nu vil jeg dog lige give et recap af gallafremvisningen:

Ved åbningen var der en live obskur sanger (han hed vist Marc Ferland), hvilket jeg altid finder lidt tacky. Så var der nogle lokale isdansere, der så meget unge ud. De dansede okay, men pigen virkede nervøs og faldt under deres trin.

Af en eller anden grund skulle skøjteløberne skøjte i en tilfældig rækkefølge, så man blev allerede forkælet i starten med herrernes bronzemedalist Daisuke Takahashi. Dernæst kom parrenes sølvmedalister Qing Pang og Jian Tong, der åbenbart deler musiksmag med holdkammeraterne Shen og Zhao, da de også løb til Adagio af Albinoni. Desværre kyssede de ikke til slut, som jeg havde håbet.

Miki Ando skøjtede til gallaversionen af sit korte program "Requiem", og det var tydeligt at se, hvordan hendes konkurrenceprogram blegnede ved sammenligning; koreografien var bare skåret væk. Federica Faiella og Massimo Scali skøjtede til noget italiensk, men jeg kan ikke rigtigt huske det. Patrick Chan skøjtede til en gyselig version af The Beatles' "Yesterday" og havde igen problemer med axelen (denne gang var det kun en dobbelt). Han fik dog demonstreret sine dybe skær ved at fremføre noget figurløb under programmet?! Til slut i programmet fløj en ballon på isen (var det også koreograferet?).

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy skøjtede til "Bad Day", hvilket er meget ironisk, da deres skuffende 3. plads skyldes netop dette under det lange program. Ikke et øje var tørt, da Joannie Rochette skøjtede til "Vole" af Celine Dion til minde om moderen. Rochette besluttede i sidste øjeblik at genbruge dette gamle gallaprogram, da det var moderens yndlingsprogram (hun måtte også låne Jessica Dubés gamle kjole). Tanith Belbin og Benjamin Agosto overspillede igen, da de skøjtede til "Bleeding Love".

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov kunne vise nogle skøre tricks i deres gallaprogram. En skam at disse elementer ikke er tilladt i konkurrencer. Mao Asada beviste, at hun faktisk stadig kan skøjte nogle opmuntrende programmer. Hun havde igen problemer med sin flip, og jeg håber virkelige ikke at dette bliver et problemspring for hende. Evgeni Plushenko ville bevise, at han var quadkongen, men det blev desværre kun til en tripel, så der mistede han håneretten over Lysacek. Han er dog stadig bedre til tripel axelen.


Arrangørerne måtte have vidst, at Yuna Kim (eller en anden asiat) ville vinde, da deres "Child to Champion" nummer indeholdte fire asiatiske piger, hvoraf den ene havde en jakke med navnet "KIM" broderet på. Sødt!

Evan Lysacek holdte en tale (lidt kedelig), og derefter skøjtede den regerende canadiske junior bronzemedalist Nam Nguyen, der allerede bliver hypet som amerikanske Nathan Chens ærkerival til Vinter OL 2018.

Oksana Domnina og Maxim Shabalin skøjtede deres "Matrix"-rutine, hvilket faktisk passer til deres stil. Mirai Nagasu fremviste sin smidighed, og det må være overvældende for hende at kunne skøjte i gallaen i sin første international seniormesterskab. Dan Zhang og Hao Zhang udførte en gallaversion af deres sidste sæsons korte program; et af de få programmer jeg faktisk godt kan lide fra dem.

Stephane Lambiel var selvfølgelig god, da han er den fødte gallaskøjter. Forhåbentligt bliver han ved med at skøjte i isshows efter sin tilbagetrækning. Meryl Davis og Charlie White udviste coolness under deres "Billie Jean" program, og de udførte endda nogle super twizzles! Queen Yuna Kim debuterede et nyt gallaprogram til "Meditation" og viste, at hun faktisk kan udføre en super himmelpiruette.

Så var der Xue Shen og Hongbo Zhao, der ligeledes havde et super program, og Shen var så sød at kysse Zhao til slut. Nårh! Evan Lysacek skøjtede IGEN sit lange program fra sidste sæson, men han må vel synes, at det giver held. Den store finale kom fra Tessa Virtue og Scott Moir, som havde støvet deres gamle "Everybody Dance Now".