lørdag den 3. juli 2010

Elizaveta Tuktamyshevas triple axel!

Russerne kommer! Rusland havde måske ikke den største succes ved Vinter OL i Vancouver, men de agter helt sikkert at ændre på det, når de er på hjemmebane ved Sochi 2014 - i hvert fald i damernes disciplin.

De har nemlig en stor håndfuld talentfulde piger, der vil konkurrere internationalt som juniorer til denne sæson, men den største hype er nok fokuseret på nu 13-årige Elizaveta "Liza" Tuktamysheva. Allerede som 12-årig vandt hun sølv ved de nationale seniormesterskaber i sæson 08/09, mens hun i den forløbne sæson "kun" endte på en 3. plads (det skal siges, at hun vandt det lange program begge år). Hendes træner er berømte Alexei Mishin, som de fleste nok kender som Evgeni Plushenkos træner, og han har sørme også sørget for en god springteknik hos Liza. Hun har alle 6 triplespring, og som 12-årig landede hun sin første triple axel (ligesom Mao Asada).

Her lander hun en smuk triple axel ved Mishins træningslejr i Pinzolo, Italien i juni. Ubesværet, som en dobbeltaxel:


Her er hendes lange program fra de nationale seniormesterskaber i år, hvor hun som sagt vandt det lange program. Hun landede 6 triplespring (forsøgte 7), deriblandt en 3lutz-3tåloop og en 2axel-3tåloop-2loop kombination!

Lad os håbe, at dette unge talent opfylder sit store potentiale (intet pres!).