søndag den 14. november 2010

Skate America - Fald forhindrer ikke Davis og White i at tage guld

Meryl Davis og Charlie White udfører et danseløft i deres fridans. (Foto: Reuters Pictures)

I uvant isdansestil blev isen lidt for glat for et par af isdanserne. Meryl Davis og Charlie White startede deres tango fridans godt ud med et svært løft på lige linje, hvor hun sidder på hans læg, og senere fuldførte de nogle superhurtige twizzles, som de ellers missede i den korte dans. Under deres forbindende trin mistede parret dog balancen og faldt, og dette påvirkede måske deres efterfølgende parpiruette og trinsekvens på diagonal, som kun blev tildelt level 2. Desuden fik de et fradrag for et forlænget løft. På den positive side føltes dansen mere finpudset, end den gjorde ved NHK Trophy. Med en score på 93.06 point forblev de på deres førsteplads, og de er videre til Finalen, hvor de er regerende mestre.

Vanessa Crone og Paul Poirier startede også deres fridans godt ud med solide løft og twizzles, men også de fik viklet fødderne sammen under nogle forbindende trin, hvilket medførte at Poirier faldt. Efterfølgende opnåede deres trinsekvens på serpentint mønster kun level 2. I præsentationen var de dog smukke, og de opnåede dagens andenhøjeste score på 88.67. Sølvet kvalificerer dem også til Finalen.

Maia og Alex Shibutani kom atter stærkt igen med deres fridans. Alle deres elementer blev udført let og præcist, og med to styk level 3 og resten level 4 opnåede de dagens højeste tekniske score. Deres FD score på 88.35 point er et nyt personlig bedste og nok til at rykke dem op på en samlet 3. plads. De må nu vente at se, om deres to bronzemedaljer er nok til en plads i Finalen.

Canadiske Kaitlyn Weaver og Andrew Poje havde en fin omend en upoleret fridans. Parrets elementer opnåede derfor ikke så høje GOE som de andre toppar, og de mistede også en del point, da deres rotationsløft kun blev tildelt level 1. Deres score på 82.86 point trak dem ned på en samlet 4. plads. De må også vente med at se, om de er videre til Finalen.

Ekaterina Riazanova og Ilia Tkachenko forblev på deres 5. plads. Parret opnåede et personlige bedste på 81.62 point for deres fridans.

Resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
156.6811
2Vanessa CRONE / Paul POIRIER

CAN
149.0822
3Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI

USA
144.8143
4Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
142.3434
5Ekaterina RIAZANOVA / Ilia TKACHENKO

RUS
137.1455
6Lynn KRIENGKRAIRUT / Logan GIULIETTI-SCHMITT

USA
130.7266
7Cathy REED / Chris REED

JPN
113.3987
8Penny COOMES / Nicholas BUCKLAND

GBR
111.2978
9Stefanie FROHBERG / Tim GIESEN

GER
104.1899

Se flere detaljer på isuresults.com

Skate America videoer - Parløb

Aliona Savchenko/Robin Szolkowy (guld) - kort program "Korobushko" fremført af Bond
Score: 63.99 (#1)


...og det lange program "The Pink Panther (soundtrack)" af Christophe Beck
Score: 133.71 (#1)


Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch (sølv) - "Zorba's Dance"
Score: 61.64 (#2)


...og det lange program "Les Miserables" af Claude Marie Schönberg
Score: 113.84 (#2)


Wenjing Sui/Cong Han (bronze) - kort program "Country Dance" af Josh Turner
Score: 57.53 (#4)


...og det lange program "City Lights" af Charlie Chaplin
Score: 112.54 (#3)


Caydee Denney/Jeremy Barrett (4. plads) - kort program "Love Theme" fra Cousins soundtrack af Angelo Badalamenti
Score: 58.49 (#3)


...og lange program "Rhapsody in Blue" af George Gershwin
Score: 107.93 (#4)


Ksenia Stolbova/Fedor Klimov (5. plads) - "Asturias" af Isaac Albeniz
Score: 53.73 (#5)


...og det lange program "La Strada (soundtrack)" af Nino Rota
Score: 105.76 (#6)

Skate America videoer - Herrer

Daisuke Takahashi (guld) - kort program "Latin Selection"
Score: 78.12 (#2)


...og det lange program "Invierno Porteno" af Astor Piazzolla
Score: 148.95 (#1)


Nobunari Oda (sølv) - kort program "Storm" af Yoshida Brothers
Score: 79.28 (#1)


...og det lange program "Piano Concerto No. 1 og No. 2" af Edvard Grieg
Score: 146.81 (#2)


Armin Mahbanoozadeh (bronze) - "Mario Takes A Walk" + "Prelude" af Jesse Cook
Score: 67.61 (#4)


...og det lange program "Avatar (soundtrack)" af James Horner
Score: 143.56 (#3)


Adam Rippon (4. plads) - kort program "Romeo and Juliet Overture" af Peter I. Tchaikovski
Score: 73.94 (#3)


...og det lange program "Piano Concerto No. 2" af Sergei Rachmaninov
Score: 129.18 (#7)


Daisuke Murakami (5. plads) - "Toccata and Fugue" af Johann Sebastian Bach, fremført af Vanessa Mae
Score: 67.01 (#5)


...og det lange program "Lawrence of Arabia (soundtrack)" af Maurice Jarre
Score: 135.99 (#4)

Skate America - Savchenko/Szolkowy vinder guld

Aliona Savchenko og Robin Szolkwy udfører en dødsspiral i deres humoristiske lange program  til "The Pink Panther". (Foto: Getty Images)

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy havde en stærk debut af deres lange program, hvor de startede ud med en enorm kast triple flip, som fik adskillige +3'ere i GOE af dommerne. Szolkowy havde et stepout på det andet spring i deres side-om-side 3tåloop+3tåloop sekvens, og parret valgte senere kun at udføre side-om-side double salchows. Alle deres løft var fine, og de sluttede programmet af med en stor kast triple salchow. Deres score på 133.71 point er sæsonens bedste for et langt program af et par, og de vandt karrierens anden Skate America guld med en margin på over 20 point.

Canadiske Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch leverede også et solidt program til "Les Miserables", men de havde også problemer med side-om-side springene. Første doublede Moscovitch en planlagt triple tåloop, dernæst trådte de begge synkront ud af landingen på triple salchowen. Deres løft gav dem dog mange point, og med en score på 113.84 point forblev de på deres andenplads. Sølvet kvalificerer dem til Finalen.

Wenjing Sui og Cong Han bedårede igen publikum med deres energirige program til Charlie Chaplins "City Lights". De startede solidt ud med en side-om-side 2axel+2axel sekvens og en kast quad salchow, der dog blev landet på to fødder. Derudover underroterede Sui sin side-om-side triple tåloop, men parret fik som altid landet deres enorme kast triple flip. Deres score på 112.54 point er et nyt personlig bedste og nok til at rykke dem op til en 3. plads. De er formentlig videre til Finalen, men det er stadig uvist, om de vil deltage her.

Caydee Denney og Jeremy Barrett var bedre end ved NHK Trophy, men der var stadig et par småfejl: Denney underroterede deres side-om-side triple tåloop, mens Barret singlede den første axel i deres planlagte 2axel+2axel sekvens. Desuden faldt hun på deres kast triple loop. Deres score på 107.93 point er et sæsons bedste, men samlet faldt de til en 4. plads.

Russiske Ksenia Stolbova og Fedor Klimov startede usikkert ud med et fald på deres kast triple flip, men resten af deres elementer var rene. De opnåede et nyt personlig bedste på 105.76 point og forblev på deres 5. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
197.7011
2Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
175.4822
3Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
170.0743
4Caydee DENNEY / Jeremy BARRETT

USA
166.4234
5Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV

RUS
159.4956
6Marissa CASTELLI / Simon SHNAPIR

USA
153.3375
7Felicia ZHANG / Taylor TOTH

USA
126.7067
8Stacey KEMP / David KING

GBR
115.9288

Se flere detaljer på isuresults.com

Skate America - Takahashi vinder guld efter fejlfyldte lange programmer i herrernes disciplin

Herrernes podium ved Skate America 2010 (v-h): Nobunari Oda (sølv), Daisuke Takahashi (guld) og Armin Mahbanoozadeh (bronze). (Foto: Getty Images)

Herrernes havde også en del problemer med springene i dag, hvilket gav et spændende resultat.

Daisuke Takahashi startede sit program ud med at triple sin planlagte quad tåloop, som han trådte ud af landingen af, men kom igen med en triple axel. Desværre faldt faldt han på sin anden triple axel, som blev nedgraderet, og de fleste af hans i alt 7 triple spring blev ikke landet med særlig god kvalitet. Ikke overraskende vandt han det lange program på programkomponenterne, og denne aften var det nok til at rykke ham op på en samlet 1. plads. Med sin anden Grand Prix sejr i sæsonen er han videre til Finalen.

Landsmanden Nobunari Oda havde også problemer med quaden, da han faldt på sin quad tåloop. Resten af springene blev landet solidt, men Oda kom til at lave en fejl, som i fortiden har kostet ham dyrt: efter at have landet to solo triple axeler, hvoraf den ene skulle have været i kombination, valgte han i stedet at tilføje 2tåloop-2loop til sin triple salchow, hvorved denne trespringskombination blev ugyldiggjort, da det teknisk set var hans fjerdespringkombination. Hans samlede score på 226.09 point var under ét point lavere end Takahashis, så nu krydser vi fingre på, at Oda endelig har lært lektionen. Sølvet er dog nok til at få ham Finalen.

Aftenens positive overraskelse kom fra amerikanske Armin Mahbanoozadeh, der landede 7 rene triple spring deriblandt to triple axeler. Den eneste fejl var en singlet lutz til sidst i programmet. Han opnåede aftenens højeste tekniske score og fik selvfølgelig et nyt personlig bedste på 143.56 point. Dette rykkede ham en plads op og gav ham karrierens første Grand Prix medalje.

Adam Rippon havde et usædvanligt usikkert program, hvor han han singlede sin første triple axel og lagde hånden på isen på den anden. Desuden fik han to spring kendt underroteret og havde et fald på sin loop. Hans score på 129.18 point var kun dagens syvendebedste, og samlet set faldt han til en 4. plads. En plads i Finalen er formentlig ikke sandsynlig nu,

Daisuke Murakami udførte et program med 8 triple spring, hvoraf kun loopen var usikker. Hans score på 135.99 point er et nyt personlig bedste, og 5. pladsen er hans bedste Grand Prix placering hidtil. Kevin van der Perren var igen en springmaskine i det lange prorgram, hvor han landede en quad tåloop og 7 triple spring. Dette rykkede ham op på en samlet 6. plads. Denis Ten havde igen en nedsmeltning i det lange program, hvor han faldt hele 5 gange. Han rykkede ned på en samlet 11. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Daisuke TAKAHASHI

JPN
227.0721
2Nobunari ODA

JPN
226.0912
3Armin MAHBANOOZADEH

USA
211.1743
4Adam RIPPON

USA
203.1237
5Daisuke MURAKAMI

JPN
203.0054
6Kevin VAN DER PERREN

BEL
194.6385
7Adrian SCHULTHEISS

SWE
188.2079
8Shawn SAWYER

CAN
186.62116
9Stephen CARRIERE

USA
184.20108
10Nan SONG

CHN
180.10910
11Denis TEN

KAZ
176.11611
12Viktor PFEIFER

AUT
162.471212

Se flere detaljer på isuresults.com

Skate America - Davis/White fører på trods af fejl på twizzles

Meryl Davis og Charlie White udfører deres korte dans. (Foto: Getty Images)

Det var igen ingen overraskelse, at Meryl Davis og Charlie White tog føringen efter de korte danse, men parret smed nogle point væk, da White røg ud af det andet sæt af twizzles og måtte putte hånden på isen. De opnåede dog level 4 på deres første Golden Waltz sektion og på deres rotationsløft, så alt i alt følte parret, at fremførelsen var bedre end ved NHK Trophy. Deres score på 63.62 point var dog et par point lavere.

Vanessa Crone og Paul Poirier leverede en solid kort dans, men nogle deres elementer opnåede ikke så høje levels som de gjorde ved Skate Canada. Deres score på 60.41 point er derfor ikke et sæsons bedste, men det var nok til en foreløbig andenplads.

Deres landsmænd Kaitlyn Weaver og Andrew Poje er lige bagved med en score på 59.48 point, hvilket er deres sæsons bedste. Parret var præcise i alle deres bevægelser og opnåede som resultat aftenens bedste tekniske score.

Maia Shibutani og Alex Shibutani startede ud med nogle super gode twizzles og havde heldigvis ikke et faldt under deres Golden Waltz sektion, og dette skyldes denne ændring: Maia løfter i skørtet på udgangen af shoot-the-duck positionen, så Alex ikke træder i det. Parret var dog ikke fejlfrie, da de lidt senere havde en lille snublen på trinene. De er på en fjerdeplads med et sæsons bedste på 56.46 point.

Russiske Ekaterina Riazanova og Iliva Tkachenko er ikke langt bagud med en score på 55.52 point.

Stillingen efter den korte dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
63.621
2Vanessa CRONE / Paul POIRIER

CAN
60.412
3Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
59.483
4Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI

USA
56.464
5Ekaterina RIAZANOVA / Ilia TKACHENKO

RUS
55.525
6Lynn KRIENGKRAIRUT / Logan GIULIETTI-SCHMITT

USA
52.136
7Penny COOMES / Nicholas BUCKLAND

GBR
49.437
8Cathy REED / Chris REED

JPN
44.408
9Stefanie FROHBERG / Tim GIESEN

GER
44.039

Se flere detaljer på isuresults.com

Skate America - Kostner tager føring efter det korte program

Carolina Kostner udførere sit korte program. (Foto: Getty Images)

Damernes korte programmer var lidt af en skuffelse, da de fleste havde problemer med springene. Italienske Carolina Kostner udførte dog sine spring rent, men det var de lettere spring som en 3tåloop-2tåloop kombination, dobbeltaxel og triple loop. Hendes score på 60.28 point er hendes sæsons bedste og giver hende igen førstepladsen før de lange programmer.

Kanako Murakami skøjtede altid med en super energi og startede solidt ud med sin 3tåloop-3tåloop kombination og en triple flip, men singlede sin planlagte dobbeltaxel. Piruetterne og trinsekvensen var solide, så hun gjorde nok til en foreløbig andenplads med 54.75 point.

På en overraskende tredjeplads ligger svenske Joshi Helgesson, der udførte en solid 3lutz-2tåloop, triple tåloop og dobbeltaxel. Hendes score på 51.17 point er lige under hendes personlige bedste.

Rachael Flatt havde en overraskende fejl på sin kombination, da hun kun fik udført en 2lutz-3tåloop, hvor tåloopen var underroteret. Hun er på en tæt fjerdeplads med 51.02 point. Lige bagefter med en score på 50.66 point har vi hendes landsmand Caroline Zhang, der udførte en solid 3flip-2tåloop, men hendes triple loop og dobbeltaxel var små og manglede fart.

Canadiske Amélie Lacoste startede godt ud med en dobbeltaxel og 3loop-2loop kombination, men doublede sin planlagte triple lutz. Hun er helt nede på en 6. plads med 50.55 point. Franske Mae Berenice Meite gjorde en solid senior Grand Prix debut, hvor hun udførte sin 3lutz-2tåloop, triple loop og dobbeltaxel rent. Hun opnåede faktisk dagens andenhøjeste tekniske score, men lave programkomponenter holdt hende nede på en syvendeplads med et nyt personlig bedste på 48.27 point.

Stillingen er dog meget tæt, da kun 2.9 point adskiller 3. til 7. pladsen. Dette er mindre en basisværdien for en dobbeltaxel.

Stillingen efter det korte program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Carolina KOSTNER

ITA
60.281
2Kanako MURAKAMI

JPN
54.752
3Joshi HELGESSON

SWE
51.173
4Rachael FLATT

USA
51.024
5Caroline ZHANG

USA
50.665
6Amelie LACOSTE

CAN
50.556
7Mae Berenice MEITE

FRA
48.277
8Elene GEDEVANISHVILI

GEO
45.278
9Alexe GILLES

USA
44.869
10Min-Jeong KWAK

KOR
44.4110
11Jenna MCCORKELL

GBR
42.8711
12Viktoria HELGESSON

SWE
41.9112

Se flere detaljer på isuresults.com