fredag den 10. december 2010

JGPF videoer - Damer

Adelina Sotnikova (guld) - kort program "Selection of Waltzes" af Johann Strauss
Score: 57.27 (#1)


...og det lange program "Introduction and Rondo Capriccioso" af Camille Saint-Saens
Score: 112.54 (#1)


Elizaveta Tuktamisheva (sølv) - kort program "Oriental Selection"
Score: 53.76 (#3)


...og det lange program "Asturias" af Isaac Albeniz
Score: 107.11 (#2)


Zijun Li (bronze) - kort program "Up" af Michael Giacchino
Score: 49.62 (#5)


...og det lange program "Until The Last Moment" Yanni
Score: 100.20 (#4)


Risa Shoji (4. plads) - kort program "Libertango" af Astor Piazzolla
Score: 52.56 (#4)


...og det lange program "The Lake House" og "The Cider House Rules"
Score: 97.26 (#5)


Polina Shelepen (5. plads) - kort program "Swan Lake" af P. I. Tchaikovski
Score: 53.26 (#3)


...og det lange program "Korobeiniki - Russian Folk"
Score: 94.11 (#6)


Christina Gao (6. plads) - kort program "Violin Concerto in E Minor" af Felix Mendelssohn
Score: 43.98 (#7)


...og det lange program "Yellow River Concerto"
Score: 101.03 (#3)


Yasmin Siraj (7. plads) - kort program "Czardas" af Monti
Score: 38.08 (#8)


...og det lange program "Misa Tango" af Bacalov
Score: 92.87 (#7)


Kristiene Gong (8. plads) - kort program "Flamenco Fantasy" af Gustavo Montesano
Score: 47.24 (#6)


...og det lange program "Salome's Dance of the Seven Veils" af Richard Strauss
Score: 82.66 (#8)

Grand Prix Finalen - Savchenko/Szolkowy vinder kort program

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy udfører deres korte program. (Foto: Getty Images)

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy leverede endeligt et fejlfrit program, der inkluderede deres enorme kast triple flip, side-om-side triple tåloops samt synkrone piruetter. Deres score på 74.40 point er sæsonens højeste score for et pars kort program, og de fører nu med en god margin på næsten 6 point.

Hjemmebanefavoritterne Qing Pang og Jian Tong leverede også et rent program. De valgte at vende tilbage til deres korte program "The Pearl Fishers" fra forrige sæson, og i dag de udførte bl.a. solide side-om-side triple tåloops, en høj triple twist og kast triple loop. Deres side-om-side piruetter var dog til tider ikke synkrone. De er nu på en andenplads med et sæsons bedste på 68.63 point.

Vera Bazarova og Yuri Larionov havde et solidt program, hvori den eneste fejl var på deres side-om-side triple tåloops: han havde hånden på isen ved landingen. De er på en tredjeplads med 63.86 point.

Wenjing Sui og Cong Han bliver ved med at imponere blandt seniorerne. Deres rene program inkluderede bl.a. side-om-side dobbeltaxeler, en stor triple twist samt kast triple flip. De opnåede et personlig bedste på 61.49 point og er nu på en fjerdeplads.

Ligesom deres landsmænd havde russiske Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze også problemer med deres side-om-side triple tåloops. Han kæmpede for landingen, mens hun formentlig underroterede springet. Resten af elementerne var dog fine, og de er på en femteplads

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch leverede alle deres tekniske elementer fint, men han havde et overraskende fald efter deres trinsekvens ("toepick"). De er på en sjetteplads.

Stillingen efter det korte program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
74.401
2Qing PANG / Jian TONG

CHN
68.632
3Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV

RUS
63.863
4Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
61.494
5Lubov ILIUSHECHKINA / Nodari MAISURADZE

RUS
60.065
6Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
58.736

Se flere detaljer på isuresults.com

Grand Prix Finalen - Czisny overrasker med rent kort program

Alissa Czisny udfører sit korte program. (Foto: Getty Images)

Der blev leveret flere overraskelser i damernes korte programmer. For det første skøjtede amerikanske Alissa Czisny endelig et rent program, der indeholdte 3lutz-2tåloop kombination, triple (f)lip, dobbeltaxel og så de mest vidunderlige piruetter. Hendes score på 63.76 point er et personligt bedste og giver hende en foreløbig førsteplads. Lad os håbe, at dette ikke får hende til at bukke under i det lange program.

Endnu en ustabil dame leverede et rent langt program. Carolina Kostner udførte sin sæsons første 3tåloop-3tåloop kombination, samt triple loop og dobbeltaxel. Sammenlagt med høje programkomponenter opnåede hun et sæsons bedste på 62.13 point, og hun er på en tæt andenplads.

Kanako Murakami fortsætter med at præstere, da hun udførte et energirigt program med 3tåloop-3tåloop, triple flip og dobbeltaxel. Hendes score på 61.47 point er et personligt bedste, og dette giver hende en tæt tredjeplads.

Hendes landsmand Akiko Suzuki var også rene med sine spring, her 3flip-2tåloop, triple lutz og dobbeltaxel. Hun er nu på en fjerdeplads med et sæsons bedste på 58.26 point.

Miki Ando debuterede sit nye korte program til Ennio Morricones "The Mission", men hendes spring var der ikke helt. Hun forsøgte en svær 3lutz-3loop kombination, men loopen var sandsynligvis underroteret. Derudover faldt hun på en underroteret triple flip. Hun er over 13 point bagud førstepladsen, så det kræver fejl fra de andre piger samt et stærkt langt program fra hende selv for at komme på podiet (hvilket dog er sandsynligt).

Rachael Flatt startede ud med en 3lutz-2tåloop kombination, men kludrede sin planlagte triple flip, som klart vil blive nedgraderet til en double. Hendes medaljechancer virker uhyggelig små nu.

Stillingen efter det korte program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Alissa CZISNY

USA
63.761
2Carolina KOSTNER

ITA
62.132
3Kanako MURAKAMI

JPN
61.473
4Akiko SUZUKI

JPN
58.264
5Miki ANDO

JPN
50.455
6Rachael FLATT

USA
45.196

Se flere detaljer på isuresults.com

Grand Prix Finalen - Oda lander quad kombination i det korte program

Nobunari Oda udfører sit korte program. (Foto: Getty Images)

Nobunari Oda forsøgte endelig en quad i sit korte program, som fans længe har håbet han ville gøre. Og han var succesfuld, for han landede en smuk 4tåloop-3tåloop kombination samt triple axel og triple lutz af super kvalitet. Hans score på 86.59 point giver ham føringen, og denne er desuden sæsonens højeste score for et kort program.

Patrick Chan havde også et godt program, da han endelig formåede at lade være med at falde. Han startede ud med sine quad tåloop, som muligvis var underroteret, og han var klog nok til at tilføje triple tåloopen til sin triple flip senere i programmet. Han landede også sin triple axel. Chan er på en tæt andenplads med et sæsons bedste på 85.59 point.

På en tredjeplads har vi Daisuke Takahashi, som leverede et program med et par småfejl. Han fuldførte 3flip-3tåloop, triple axel og og triple lutz, men ingen af springene var af særlig god kvalitet. Desuden var han ved at snuble i trinsekvensen. Hans performancekvalitet gav ham aftenens højeste programkomponenter, og samlet scorede han et sæsons bedste på 82.57 point.

Takahiko Kozuka landede usikkert på sin 3lutz-3tåloop kombination og stødte lidt ind i banten i slutningen af sin trinsekvens. Han er på en fjerdeplads med et sæsons bedste på 77.90 point.

Tomas Verner og Florent Amodio singlede begge deres triple axeler, og i dette felt betyder det nok, at deres medaljechancer er blevet lig nul. De er på en hhv. femte- og sjetteplads.

Stilling efter det korte program

FPl.NameNationPointsSPFS
1Nobunari ODA

JPN
86.591
2Patrick CHAN

CAN
85.592
3Daisuke TAKAHASHI

JPN
82.573
4Takahiko KOZUKA

JPN
77.904
5Tomas VERNER

CZE
65.375
6Florent AMODIO

FRA
61.646

Se flere detaljer på isuresults.com

Grand Prix Finalen - Davis/White vinder solidt den korte dans

Meryl Davis og Charlie White lever sig ind i deres korte dans. (Foto: Getty Images)

Guldfavoritterne Meryl Davis og Charlie White leverede en let vals med stærke trinsekvenser, gode twizzles og løft. Deres score på 68.64 point er sæsoness højeste score for en kort dans, og de fører nu med en margin på knap 3 point. Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat var også særdeles solide, og de score også et sæsons bedste, her på 65.66 point. De to par var en helt liga over de fire andre par.

De andre par endte i en overraskende rækkefølge. På en foreløbig tredjeplads har vi Nora Hoffmann og Maxim Zavozin, der leverede en okay dans. Kaitlyn Weaver og Paul Poirier havde lidt problemer med deres twizzles og er på en fjerdeplads med 55.51 point. Meget overraskende er Vanessa Crone og Paul Poirier på en femteplads. De havde ingen åbenlyse fejl, så de må opnået mange lave levels.

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev er på en sjetteplads efter en kort dans, hvor han fejlede på deres twizzles, og generelt var deres dans lidt rodet. 3.-6. pladsen er dog kun adskilt af under to point, så det bliver en hård kamp om bronze i morgen. 

Stillingen efter den korte dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
68.641
2Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
65.662
3Nora HOFFMANN / Maxim ZAVOZIN

HUN
55.983
4Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
55.514
5Vanessa CRONE / Paul POIRIER

CAN
54.825
6Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
54.336

Se flere detaljer på isuresults.com

Junior Grand Prix Finalen - dag 2

I dag skøjtede isdanserne deres fridans, men damerne udførte deres lange program

Junior Isdans
Favoritterne Ksenia Monko og Kirill Khaliavin hoppede op på førstepladsen efter fridansen, som scorede 80.72 point. Dette var dog stadig næsten 10 point lavere end deres personlige bedste, og de var da heller ikke helt fejlfrie, da Khaliavin snublede i deres cirkulære trinsekvens. Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin faldt til en samlet andenplads. Alle deres elementer blev udført solidt, og de opnåede også dagens bedste tekniske score, men de røg bagud på programkomponenterne. Bronze blev også vundet af et russisk par, nemlig Alexandra Stepanova og Ivan Bukin. Parret var teknisk solide, da deres elementer modtog level 4, bortset fra trinsekvenser som blev bedømt til level 3. De fik dog et fradrag på -1 pga. et forlænget løft.

Resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Ksenia MONKO / Kirill KHALIAVIN

RUS
136.2221
2Victoria SINITSINA / Ruslan ZHIGANSHIN

RUS
134.6212
3Alexandra STEPANOVA / Ivan BUKIN

RUS
129.9433
4Ekaterina PUSHKASH / Jonathan GUERREIRO

RUS
123.7546
5Charlotte LICHTMAN / Dean COPELY

USA
121.5855
6Evgenia KOSIGINA / Nikolai MOROSHKIN

RUS
118.6064
7Anastasia GALYETA / Alexei SHUMSKI

UKR
113.5477
8Marina ANTIPOVA / Artem KUDASHEV

RUS
110.1688

Junior Damer
De unger damer var igen imponerende. Adelina Sotnikova startede ud med at lande en 3lutz-3loop kombination efterfulgt af 4 triple spring, deriblandt en 2axel-3tåloop kombination. Hun havde dog én fejl, nemlig et fald på sin triple salchow. Hendes score på 112.54 point var dog nok for hende til at tage guldet. Elizaveta Tuktamisheva startede med et fald på sin underroterede 3lutz-3tåloop kombination, men hun lod sig ikke gå på, da hun derefter landede 5 rene triple spring. Hendes score på 107.11 point gav hende sølv. Det var en tæt kamp op bronze. Zijun Li landede 7 triple spring, hvoraf et var underroteret. Hendes sidste piruette blev kendt ugyldig, men med en score på 100.20 point vandt hun det lange program over Risa Shoji, som også have en samlet score på 149.82 point. Shoji forsøgte også 7 triple spring, men hele 4 blev kendt underroterede.

Polina Shelepen startede godt ud med to 2axel-3tåloop kombinationer, men havde dernæst en fald på sin triple lutz og underroterede endnu en triple lutz og loop. Hun faldt til en samlet 5. plads. Christina Gao kom stærkt tilbage i det lange program, hvor hun landede sin 3flip-3tåloop kombination samt 5 yderligere triple spring. Hendes score på 101.03 point var dagens tredjebedste og trak hende op på en 6. plads. Hendes landsmænd Yasmin Siraj og Kristiene Gong lavede begge alvorlige springfejl og endte på en hhv. 7.- og 8. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Adelina SOTNIKOVA

RUS
169.8111
2Elizaveta TUKTAMISHEVA

RUS
160.8722
3Zijun LI

CHN
149.8254
4Risa SHOJI

JPN
149.8245
5Polina SHELEPEN

RUS
147.3736
6Christina GAO

USA
145.0173
7Yasmin SIRAJ

USA
130.9587
8Kristiene GONG

USA
129.9068