tirsdag den 15. februar 2011

4CC 2011 forudsigelser - Isdans

USA sender i år et stærkt hold til Four Continents Figure Skating Championships. (Foto: Getty Images)

Det er ikke den olympiske sæson, og det betyder, at vi heldigvis får de bedste (ikke-europæiske) isdansere at se til 4CC. Kun USA og Canada har vundet medaljer i isdans ved 4CC, og dette ser ikke ud til at ændre sig denne gang.

Favoritterne er Meryl Davis og Charlie White, som indtil videre er ubesejrede i sæsonen. Parret havde en lidt langsom start på sæsonen, men den store feedback på programmerne har betydet, at de er meget velforberedte til at nuppe deres anden 4CC-titel siden 2009.

Deres største konkurrenter er træningsmakkere Tessa Virtue og Scott Moir, som gør deres sæsondebut her. De er lidt af et spørgsmålstegn, da ingen endnu har set deres programmer eller hvilken form de er i efter Virtues operation. Denne konkurrence er formentlig mest opvarmning før VM, så det gør ikke noget, at de bliver slået af Davis/White som ved 2009 - Virtue og Moir slog senere parret ved VM.

Det bliver også en stor kamp om bronze. Favoritterne er Vanessa Crone og Paul Poirier, som nu er de canadiske mestre. Parret er dog gået lidt ned siden Skate Canada, mens andre par har forbedret sig. Et af disse par er landsmænd Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, som endte på en tæt 2. plads ved de nationale mesterskaber.

Maia Shibutani og Alex Shibutani gør her deres senior ISU mesterskabsdebut, og efter deres gode resultat ved de amerikanske mesterskaber, virker parret også som en stor trussel til podiet. Lignende fremførelser vil i hvert fald score godt. Madison Chock og Greg Zuerlein endte på en 5. plads sidste år, men det vil svært for dem at forbedre denne placering i år, med mindre andre par laver fejl.

Det højst placerede ikke-amerikanske eller canadiske isdanspar vil formentlig være kinesiske Xintong Huang og Xun Zheng, som endte på en 4. plads sidste år. Parret har lige taget guld ved Asian Winter Games.

Mine forudsigelser
GULD - Meryl Davis/Charlie White USA
SØLV - Tessa Virtue/Scott Moir CAN
BRONZE - Vanessa Crone/Paul Poirier CAN

4CC 2011 - tidsplan

ISU Four Continents Figure Skating Championship 2011 (også blandt fans kendt som blot "4CC") er pedanten til EM for ikke-europæiske kunstskøjteløbere, og i år finder konkurrencen sted i Taipei City i Taiwan fra den 15.-20. februar. Modsat forrige år er feltet spækket med store navne, så det burde blive en spændende konkurrence. Der er ingen kvalifikationsrunder, da antallet af deltagere ikke er stort nok.

Taiwan er 7 timer foran dansk tid.

Tidsplan, dansk tid 

Torsdag den 17. februar
09:00-11:05 - Isdans: kort dans
12:30-14:15 - Parløb: kort program

Fredag den 18. februar
05:00-08:10 - Herrer: kort program
09:45-11:45 - Parløb: langt program
13:00-15:20 - Isdans: fridans

Lørdag den 19. februar
06:00-10:25 - Damer: kort program
11:00-14:40 - Herrer: langt program

Søndag den 20. februar
04:30-08:20 - Damer: langt program
10:30-13:00 - Galafremvisning

Se det på internet eller TV?
Jeg har ikke hørt om nogle steder, der viser konkurrencen live - ikke at jeg ville have tid til at se det meste, hvis der var. YouTube-videoer burde dog dukke op.

Få mere info på den officielle hjemmeside www.figureskating.com.tw/2011FCC