fredag den 6. maj 2011

Kostumer - Kanako Murakami

Japanske Murakami er måske ny på seniorscenen, men hun har allerede formået at fremvise et hav af kostumer.

Det korte program
Musik: "Jumping Jack" af Big Bad Voodoo Daddy

16-årige Murakami er kendt for sin unge og friske stil, og hendes korte program til swingmusik understreger dette. I starten af sæsonen bar hun en sort halterneckkjole med et lyserødt bobleprint med glimmer, pufskørt med tilhørende lyserødt underskørt og masser af glimmer på illusionsstoffet ved udskæringerne og på ryggen. En lyserød sløjfe i håret fuldendte looket. I starten fandt jeg kostumet for barnligt, men da jeg så hvordan Murakami leverede programmet, forstod jeg valget.

Min bedømmelse:  7.00/10.00


Murakami tog dog kritikken af det gamle kostume til sig, og ved slutningen af sæsonen fremviste hun et mere modent look. Hendes sort og hvide stropløse kjole med hjerteudskæring havde det samme strutskørt, og den var også dækket med glimmer på ryggen - dog i et mere simpelt mønster. Kjolen er meget flot i sig selv, men den passede desværre ikke med koreografien.

Min bedømmelse: 6.50/10.00

Det lange program
Musik: "The Mask of Zorro" (soundtrack) af James Horner

Murakami blev ved med at foretage overraskende (og tvivlsomme) kostumevalg. Ved NHK Trophy bar hun et kostume, som lignede, at det var sat sammen af to forskellige kjoler. Den ene side var en feminin rød kjole med et hvidt blomstermønster på overdelen, mens den anden side var mere maskulin med sin sorte farve, høje hals og netstof. Jeg tror, at kjolen er en bogstavelig fortolkning af musikken - Zorro havde to personligheder, derfor har kjolen det også. Kostumet er ikke flot i sig selv, men Murakami bærer det bedre, end de fleste andre ville have gjort.

Min bedømmelse: 3.00/10.00


Ved de næste Grand Prix'er bar Murakami et nyt kostume, men med samme koncept. Den ene halvdel var en lavendelfarvet kjole med blomsterapplikationer, mens den anden del var sort med guldglimmer og tilhørende netærme. En lille forbedring, da kjolen ikke længere er højhalset.

Min bedømmelse: 3.75/10.00


Mod slutningen af sæsonen havde hun atter fået et nyt kostume, men denne lignede til stor forveksling den første version. Den røde halvdel var stort set uændret, mens den sorte del ikke længere var højhalset. Guldglimmeret var mere indkorporeret i begge sider, og gudskelov var brugen af netstof begrænset til ærmet.

Min bedømmelse: 4.00/10.00

Gala
Musik: "Be Italian" (fra "Nine" soundtrack), fremført af Fergie

Murakami fortsætter den ikke-minimalistiske stil til sit gala program, hvor hun optræder med netstof, snører, stofstrimler, en stol og tamburin. Til dem, der har set filmen, er det let at se, at påklædningen er meget velvalgt!

Min bedømmelse: 7.50/10.00