lørdag den 18. juni 2011

Kostumer - Daisuke Takahashi

Altid karismatiske og flamboyante Daisuke Takahashi har den forrige sæson ikke været bange for at udtrykke personlighed i sine programmer og kostumer. Han er elsket af så godt som alle kunstskøjteløbsfans, og det er nok derfor, at han kan slippe af sted med at bære nogle kostumer, som ville få enhver anden herre til at se fjollet ud.

Det korte program
Musik: "Historia de un amor", "Que rico mambo" og "Mambo No. 5" af Perez Prado, "Batucada" af DJ Dero

Til mamboer bærer herren typisk stramme sorte bukser og en spraglet (og til tider hæslig) skjorte, så det var ikke svært at se, hvor Takahashi havde fået inspiration til sit kostume henne. Ved årets første Grand Prix, NHK Trophy, bar han en hvid-, rød- og sortmønstret skjorte med dyb udskæring samt sorte bukser med endnu mørkere paneler i siden. Hans signatur vilde hår fuldendte looket. Et fint og livligt kostume, men en smule tamt i forhold til Takahashis normale valg.

Min bedømmelse: 7.00/10.00


Takahashi valgte noget mere iøjefaldende til sin næste konkurrence, Skate America, hvor han skøjtede i en skrig-orange skjorte i et skinnende og stribet materiale. Derudover var der tilsat en masse små sten - både på skjorten og de sorte buksers paneler. Han eksperimenterede også med sin frisure, da han prøvede en tilbageslikket stil, men ved de nationale mesterskaber og 4CC var han vendt tilbage til sin sædvanlige stil. Kostumet var et vovet valg, men på en eller anden måde synes jeg, at dette look bedst indfangende mambo-ånden.

Mine bedømmelse: 8.00/10.00


Ved Grand Prix Finalen skruede han ned for farven, men op for pynten. Her bar han nemlig et sort skjorte med masser af sten og frynser på ærmerne. Igen var bukserne sorte med sten i siden. Jeg er ikke vild med valget, da looket mere skriger cowboy og country (med lidt disco).

Min bedømmelse: 3.00/10.00


Takahashi gemte sit vildeste skrud til VM, hvor han bar en pink- og rødmønstret skjorte med sortmønstret transparent stof med tilhørende flæser ved udskæringen. Bukserne var de samme som før. Jeg er ikke helt vild med hans farvevalg, og så synes jeg, at det sorte stof ved udskæringen distraherer. Man må dog give ham, at han bærer looket med selvtillid.

Min bedømmelse: 4.00/10.00

Det lange program
Musik: "Invierno Porteño" af Astor Piazzolla


Ved sine to første Grand Prix'er bar Takahashi et særdeles detaljeret kostume til sit tango program. Kostumet bestod af sorte bukser, en sort transparent skjorte med sten i et skylignende mønster, en pink- og sortmønstret dobbeltradet vest med kæde og asymmetrisk krave samt en en sort applikation ved udskæringen. Igen synes jeg måske, at der sker for meget og at pink ikke passer til en tango program, men jeg kan godt lide vestens usædvanlige snit.

Min bedømmelse: 4.00/10.00


Han tonede sit kostume ned ved de næste par konkurrencer, omend snittet var næsten det samme. Han bar igen sorte bukser, en sort transparent skjorte og vest med mørke sider og applikation ved kraven. For at det ikke skulle blive for kedeligt var der tilføjet masser af sten på vesten og manchetterne. Kostumet manglede måske lidt farve, men jeg synes, at det er en forbedring fra forrige look.

Min bedømmelse: 7.00/10.00


Havde det ikke været for den løse skrue, ville en stor del opmærksomheden nok have gået til Takahashis VM-kostume, som mindede en del om det første. Her bestod det af sorte bukser, en hvid skjorte med sort, glitret blondeoverlag og en karrygrøn vest med glimmer og fjer. Måske foregår der lidt for meget, men jeg kan godt lide farvevalget, som er spændende, men stadig afdæmpet.

Min bedømmelse: 4.25/10.00