fredag den 5. august 2011

Kostumer - Aliona Savchenko/Robin Szolkowy

Man kan altid regne med, at de tre gange verdensmestre i parløb Aliona Savchenko og Robin Szolkowy har nogle innovative og sjove programmer, og dertil matcher deres kostumer som regel.

Det korte program
Musik: "Korobushko" fremført af Bond
Skate America og Trophée Eric Bompard 2010

Til deres korte program valgte parret noget russisk folkemusik, og derfor var det vel passende at skøjte i røde kostumer. Aliona bar en rød kjole med lange ærmer med slidser. Guldbånd langs udskæringen og midt på forkroppen tilføjede et ekstra snert af russisk folk. Ved Skate America fuldendte et guldpandebånd looket, men ved Trophée Eric Bompard havde hun heldigvis erstattet disse med rottehaler. Robin matchede hende med en rød trøje med et guldskærf om hoften samt sorte bukser med "falske" knæstøvler. Jeg kan faktisk godt lide Alionas kjole, som har en god balance mellem det simple og pyntede, men Robins kostume virker lidt slasket - især trøjen. Og støvlerne hjælper ikke helt.

Min bedømmelse: 6.00/10.00

EM og VM 2011

Ved sæsonens sidste konkurrencer havde Aliona skiftet til en hvid kjole, der dog havde samme snit som den forrige. Kjolen havde åben ryg, og som dekoration var der stenpåsatte røde blomster langs udskæringerne og midt på forkroppen. Rottehaler med røde sløjfer fuldendte looket. Det kunne have været et fint kostume, hvis ikke stoffet havde været så gennemsigtigt, at man med nemhed kunne skimte hendes hvide undertøj. Ikke særlig flatterende - mon det var med vilje?

Min bedømmelse: 2.50/10.00

Det lange program
Musik: "The Pink Panther" af Christophe Beck, "The Pink Panter" af Henri Mancini

Det var ikke svært at se, at parret skøjtede til "Den lyserøde panter" til deres lange program, hvor Aliona var klædt som panteren, mens Robin var Jaques Closeau. Aliona bar en meget kropsnær lyserød dragt med åbenryg. Overkroppen var dekoreret med lyserødt og sølv glimmer på en måde, der vist nok skal forestille panterens ansigt. Robins kostume bestod af lyseblå bukser og en mørkeblå uniformsjakke med tilhørende skjorte. Det er vist nok en smagssag, om man kan lide disse kostumer. Rent æstetisk set synes jeg ikke kostumerne er pæne, men de passer til programmet, og tyskerne bærer dem med selvtillid.

Min bedømmelse: 6.50/10.00

Gala
Musik: "Barbie Girl" af Aqua
EM 2011

Det lyserøde og blå tema fortsatte i deres galaprogram, hvor de portrætterede Barbie og Ken. Aliona bar en lyserød trøje og gamacher, og ud over bar hun blå shorts og en hvid T-shirt med Barbie-print. Robin var ligeledes afslappet i jeans, sort trøje og blå T-shirt med glimmerbogstaverne K og B. Nogle sjove kostumer som passer godt til musikken og koreografien.

Min bedømmelse: 6.50/10.00

Gala
Musik: "Nella Fantasia"

Dette er et galaprogram baseret på deres lange program "The Mission" fra sæson 2006-07, og deres kostumer ligner dels - her er de dog meget mindre glitrede. Aliona bar en sandfarvet kjole med et brunt kors foran. Robin matchede en brune bukser og sandfarvet skjorte med snøre i livet og kors ved halsudskæringen. Overraskende nedtonet for parret, men på den gode måde.

Min bedømmelse: 7.25/10.00