søndag den 11. december 2011

Davis/White tager karrierens tredje GPF titel

Meryl Davis og Charlie White udfører deres andet rotationsløft i fridansen. (Foto: Getty Images)

Grand Prix Finalen 2011 sluttede i dag med isdansernes fridans, som viste sig at blive en meget velskøjtet konkurrence - enorme scores blev i hvert fald tildelt til højre og venstre.

Som de sidste løbere på isen var der pres på Meryl Davis og Charlie White om at levere, men mon ikke de gjorde. En fejlfri og munter fridans med hurtige trin, twizzles og løft blev belønnet godt af dommerne: alle elementer fik level 4 undtagen den sidste trinsekvens, der fik level 3, og størstedelen af GOE på disse elementer var +3. Hele tolv 10-taller i programkomponenter betød et nyt personligt bedste på 112.38 point og så selvfølgelig guld.

Tessa Virtue og Scott Moir leverede også et stærkt program med charme og personlighed, og imponerende blev alle elementer tildelt level 4. De fik lidt lavere GOE, hvilket nok skyldes, at nedsættet på to løft ikke var så ubesværede, som de kunne have været, men parret vandt stadig den tekniske score. Hele ti 10-taller i programkomponenter gav dem et nyt personligt bedste på 112.33 point, men med Davis og White's sikre løb var det ikke nok til at rykke dem op fra sølv.

Bronze gik til Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat, der også leverede deres sæsons bedste med 101.01 point. Alle elementer i deres egyptiske fridans fik level 4 undtagen de to trinsekvenser, som blev tildelt level 3. Parret var dog ikke helt fejlfri, da hun var lidt usikker på det andet sæt twizzles.

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje leverede en dramatisk og sørgmodig fridans, som alle kan være enige om er deres hidtil bedste. De løb uden fejl, men der er plads til forbedringer, da tre elementer kun fik level 3. Et nyt personligt bedste på 99.83 point holdte dem på en 4. plads i dette stærke felt.

Maia Shibutani og Alex Shibutani var teknisk solide i deres fridans, som scorede dem et sæsons bedste på 95.02 point. Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev undgik også også større fejl, men de var ikke helt skarpe på alle deres løft. De to par forblev på deres 5.- og 6. plads

Resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
188.5511
2Tessa VIRTUE / Scott MOIR

CAN
183.3422
3Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
169.6933
4Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
166.0744
5Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI

USA
160.5555
6Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
157.3066

Se flere detaljer her.

GPF 2011 videoer - Parløb

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten på Youtube.

Aliona Savchenko / Robin Szolkowy (GER) - guld
SP score: 69.82 (#2). Musik: Angels and Demons (soundtrack) af Hans Zimmer


FS score: (#1). Musik: Pina (soundtrack)


Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov (RUS) - sølv
SP score: 71.57 (#1). Musik: "Bring Me Back To Life" af Evanescence, arrangeret af Alex Goldshtein


FS score: (#2). Musik: Black Swan (soundtrack) af Clint Mansell, Petr Tchaikovski


Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov (RUS) - bronze
SP score: 61.37 (#4). Musik: "All Alone" af Joe Satriani


FS score: (#3). Musik: "Claire de Lune" af Claude Debussy

GPF 2011 videoer - Herrernes lange programmer

Jeg indlejrer kun top 4 (ud af 6). Se resten på Youtube her.

Patrick Chan (CAN) - guld
Score: 173.67 (#1). Musik: "Adagio" fra Concierto de Aranjuez af Joaquin Rodriguez


Daisuke Takahashi (JPN) - sølv
Score: 172.63 (#2). Musik: "Blues for Klook" af Eddy Louis


Javier Fernandez (ESP) - bronze
Score: 166.29 (#4). Musik: La Traviata, I Vespri Siciliani, Nabucco og Rigoletto af Guiseppe Verdi


Yuzuru Hanyu (JPN) - 4. plads
Score: 166.49 (#3). Musik: Romeo and Juliet (soundtrack) af Craig Armstrong

GPF 2011 videoer - Damernes lange programmer

Jeg indlejrer kun top 4 (ud af 5). Se resten på Youtube.

Carolina Kostner (ITA) - guld
Score: 121.05 (#1). Musik: "Concerto No. 23 in A major for Piano and Orchestra" af Wolfgang Amadeus Mozart


Akiko Suzuki (JPN) - sølv
Score: 118.46 (#3). Musik: "Die Fledermaus Ouverture" af Johann Strauss


Alena Leonova (RUS) - bronze
Score: 115.96 (#4). Musik: "Adagio for Strings" af Samuel Barber, "Requiem for a Tower" af Clint Mansell


Elizaveta Tuktamisheva (RUS) - 4. plads
Score: 119.52 (#2). Musik: Latin Selection

Savchenko/Szolkowy vinder tæt kamp om GPF guld

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy udfører en spiral i det lange program. (Foto: AP Photo)

Dag 3 af Grand Prix Finalen endte med parløbernes lange programmer. Det blev til en særdeles spændende kamp om guld, og jeg fortryder slet ikke at jeg blev op til over kl. 3 for at se det.

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy leverede igen et superb og næsten fejlfrit langt program med highlights som side-om-side triple tåloops i sekvens, kast triple flip og triple salchow og så selvfølgelig interessant koreografi. Den eneste småfejl var et lavt greb på triple twisten. Dagens højeste tekniske score og programkomponenter gav dem dagens sejr med et sæsons bedste på 142.44 point, og de kunne med nød og næppe rykke op og snuppe deres tredje GPF titel.

Rivalerne Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov gjorde det ikke nemt for dommerne at bedømme, da de også løb et stærkt og næsten rent program, hvor highlightet var den enorme triple twist, som fik +3.00 af alle dommerne. De fik også udført rene side-om-side triple tåloops og salchow samt kast triple loop, men hun havde to fødder på kast triple salchow, og parpiruetten mistede fart til slut. Disse småfejl betød, at selv et nyt personligt bedste på 140.51 point rykkede dem ned til sølv - kun 0.18 fra guld - og det var det canadiske publikum vist ikke tilfredse med.

Parret vil ligesom tyskerne ikke deltage ved de nationale mesterskaber, da han døjer med en lyskeskade og hun en benskade.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov leverede et solidt program med blandt andet side-om-side triple tåloops og kast triple salchow, men hun singlede en double axel og havde step-out på kast triple loop. Deres score på 126.40 point kunne trække dem en plads op og give dem karrierens første GPF medalje, her bronze.

Dan Zhang og Hao Zhang var teknisk stærke i deres program, og den eneste fejl var på det sidste løft, der vaklede en del og endeligt kun blev tildelt level 1. Han pådrog sig muligvis en skulderskade, da han holdte sig til skulderen efter programmet. Lave programkomponenter trak parret ned til en samlet 4. plads

Canadiske Meagan Duhamel og Eric Radford havde et par småproblemer, da han faldt på side-om-side triple lutz, og hun havde et lille step-out på kast triple flip. De fik desuden ugyldiggjort dødsspiralen, da hendes hoved ikke var tæt nok på isen. Parret forblev på deres 5. plads.

Narumi Takahashi og Mervin Tran havde igen problemer med de tekniske elementer, da hun faldt på side-om-side triple tåloops og kast triple salchow samt havde et stort step-out på kast triple tåloop. De forblev på en 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
212.2621
2Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV

RUS
212.0812
3Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV

RUS
187.7743
4Dan ZHANG / Hao ZHANG

CHN
182.5434
5Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD

CAN
170.4355
6Narumi TAKAHASHI / Mervin TRAN

JPN
164.4266

Se flere detaljer her.

JGPF 2011 videoer - Herrernes lange programmer

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten på Youtube her.

Jason Brown (USA) - guld
Score: 139.64 (#2). Musik: "Flow Like Water" af James Newton Howard


Han Yan (CHN) - sølv
Score: 141.70 (#1). Musik: "Zigeunerweisen" af Pablo de Sarasate


Joshua Farris (USA) - bronze
Score: 130.99 (#3). Musik: "Piano Concerto No. 2" af Sergei Rachmaninoff

Brown løber med JGPF titel i herrernes disciplin

Amerikanske Jason Brown under sit korte program.

Junior Grand Prix Finalen 2011 sluttede med herrernes lange programmer.

Amerikanske Jason Brown undlod at forsøge triple axelen som tidligere lovet, men til gengæld fik han udført et helt fejlfrit program med 7 triple spring, stærke piruetter og trin. Brown var faktisk den eneste herre i konkurrencen, som ikke landede en triple axel, men høje programkomponenter og fejl fra de andre herrer betød, at et nyt personligt bedste på 139.64 point var nok til at rykke ham op til guld.

Han Yan har døjet med forkølelse og feber under konkurrencen, men på trods af dette fik han alligevel landet en triple axel, quad tåloop og 6 andre triple spring. Fejl sneg sig ind sent i programmet, da han singlede to endespring på to kombinationer, og det betød at scoren på 141.70 point kun kunne rykke ham en plads og give ham sølv for andet år i træk.

Føreren Joshua Farris debuterede et nyt langt program, hvor han fik landet en triple axel og 5 andre triple spring. Han faldt dog på slutningen af sin trinsekvens og den anden triple axel og doublede desuden en planlagt triple loop. Dagens tredjehøjeste på 130.99 point score trak ham ned til bronze.

Maxim Kovtun fik landet en quad tåloop med hånd på samt 6 triple spring. Der var et par småfejl, da han doublede en planlagt triple axel samt havde et step-out på det sidste springelement. Hans score på 130.08 point var et personligt bedste, og samlet forblev han på sin 4. plads.

De to japanske herrer Ryuju Hino og Keiji Tanaka kæmpede begge med springene, men hvad der virkelig satte dem tilbage i dette felt, var deres manglende indlevelse i deres programmer. De forblev på en henholdsvis 5.- og 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Jason BROWN

USA
208.4122
2Han YAN

CHN
205.9331
3Joshua FARRIS

USA
203.9813
4Maxim KOVTUN

RUS
193.7644
5Ryuju HINO

JPN
172.7556
6Keiji TANAKA

JPN
171.1465

Se flere detaljer her.

Chan tager karrierens anden GPF titel

Patrick Chan slutter sit lange program til "Concierto de Aranjuez". (Foto: AP Photo)

Efter de lidt skuffende damer kom herrer stærkt igen i de lange programmer, og efter min mening var det en af de bedre konkurrencer i lang tid.

Føreren Patrick Chan var ikke overraskende ikke ren i sit løb, da han havde usikre landinger på begge quad tåloops samt faldt på sin anden triple lutz. Han fik dog landet en ren triple axel samt 5 andre triple spring, deriblandt de svære triple lutz-half loop-triple salchow og triple flip-triple tåloop i anden halvdel af programmet. Rent fremførelsesmæssigt var det ikke aftenens program, men en høj basisværdi og høje programkomponenter betød, at han vandt det lange program med et nyt sæsons bedste på 173.67 point. Den anden GPF sejr cementerer vist hans status som "uovervindelig" i dommernes sind.

Daisuke Takahashi havde et stærkt comback fra et skuffende kort program. Han fik endelig roteret sin quad tåloop, omend det var med step-out. Resten af de 8 triple spring, deriblandt en triple axel-triple tåloop kombination, blev landet rent. Dagens andenhøjeste score på 172.63 point kunne trække ham op og give ham karrierens tredje GPF sølvmedalje.

Spanske Javier Fernandez lagde stærkt ud med både quad tåloop og quad salchow og fik også landet 7 triple spring. Begge triple axeler og en triple flip kombination havde dog usikre landinger. Han opnåede et nyt personligt bedste på 166.29 point og kunne tage bronze.

Yuzuru Hanyu havde også sit livs indtil videre bedste løb, hvor han fik landet en quad tåloop og 8 triple spring. Den eneste fejl kom på det sidste spring, da han snublede ud af en triple salchow. Et nyt personligt bedste på 166.49 point var i dette stærke felt ikke nok til at rykke ham op.

Jeremy Abbott åbnede sit program med at lande sin sæsons første quad tåloop, men hans medaljechancer forsvandt, da han faldt på to triple spring. En score på 156.16 point var godt nok et sæson bedste, men samlet faldt han til en 5. plads.

På en 6. plads endte Michal Brezina, som fik landet en quad salchow med hånd på samt 6 triple spring. Han faldt dog på en triple axel i planlagt kombination og singlede en planlagt double axel.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Patrick CHAN

CAN
260.3011
2Daisuke TAKAHASHI

JPN
249.1252
3Javier FERNANDEZ

ESP
247.5534
4Yuzuru HANYU

JPN
245.8243
5Jeremy ABBOTT

USA
238.8225
6Michal BREZINA

CZE
218.9866

Se flere detaljer her.

Kostner vinder karrierens første GPF titel

Carolina Kostner udfører sin spiralsekvens i det lange program. (Foto: Getty Images)

Damernes havde desværre igen problemer med at løbe rene programmer. 

Føreren Carolina Kostner fik leveret et solidt program, hvor hun fik landet 6 triple spring deriblandt en double axel-triple tåloop kombination, men ingen triple lutz. Kvaliteten var dog ikke, hvad hun er i stand til, da hun havde hånd på triple flip samt et par andre usikre landinger. Desuden singlede hun en double axel. Dette resulterede i dagens kun fjerdebedste tekniske score, men høje programkomponenter betød, at hun vandt det lange program med et sæson bedste på 121.05 point og dermed guldet.

Akiko Suzuki fik landet 7 triple spring, men usikre landinger på hele tre springelementer betød, at hun kun fik udført ét kombination, nemlig double axel-triple tåloop. Dagens tredjehøjeste score på 118.46 point var nok til, at hun kun tage sølv.

Alena Leonova fik udført sin triple tåloop-triple tåloop kombination samt 3 andre triple spring, men hun doublede en loop og faldt på en triple lutz. Scoren på 115.96 point var nok til at give Leonova sin første GPF medalje, nemlig bronze.

Landsmanden Elizaveta Tuktamisheva havde et godt comeback fra et skuffende kort program. Hun fik leveret dagens teknisk stærkeste program med 7 triple spring deriblandt sin triple lutz-triple tåloop kombination, men hun havde step-out på både double axel-triple tåloop og triple lutz. Dagens andenhøjeste score på 119.52 point kunne trække hende op på en samlet 4. plads.

Alissa Czisny havde et yderst skuffende program, hvor hun faldt to gange og fik hele 4 triple spring kendt underroterede. Dette trak hende ned på en samlet 5. plads. Grunden til det ustabil løb er en lægskade, som hun pådrog sig ved at træne triple flippen i træningssessionerne. Hun vil holde en uges pause for at komme sig over skaden.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Carolina KOSTNER

ITA
187.4811
2Akiko SUZUKI

JPN
179.7623
3Alena LEONOVA

RUS
176.4234
4Elizaveta TUKTAMISHEVA

RUS
174.5152
5Alissa CZISNY

USA
156.9745
WDMao ASADA

JPN



Se flere detaljer her.

JGPF 2011 videoer - Isdansernes fridans

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten på Youtube her.

Victoria Sinitsina / Ruslan Zhiganshin (RUS) - guld
Score: 87.06 (#1). Musik: Phantom of the Opera af Andrew Lloyd Webber


Anna Yanovskaia / Sergei Mozgov (RUS) - sølv
Score: 80.39 (#3). Musik: "Mala Luna"


Alexandra Stepanova / Ivan Bukin (RUS) - bronze
Score: 82.69 (#2). Musik: "Live and Let Die" af Paul McCartney

Sinitsina/Zhiganshina tager JGPF titel i isdans

Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin udfører deres fridans til "Phantom of the Opera".

Dag 2 af Junior Grand Prix Finalen begyndte med isdansernes fridans, og ligesom i damernes disciplin var det russerne, der endte på podiet.

Førerne Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin var igen foran resten af feltet med en dramatisk fridans, hvor de udviste god fart og præcision. De fik tildelt level 4 på alle elementer undtagen de to trinsekvenser, som blev tildelt level 3. Med dagens bedste programkomponenter vandt de fridansen med en score på 87.06 point og samlet tog de guld med en knap 11 points margin.

Anna Yanovskaia og Sergei Mozgov fik leveret en passioneret fridans til en flamenco. De fik også level 4 på alle elementer undtagen de to trinsekvenser, som kun opnåede level 2. Deres score på 80.39 point var kun dagens tredjebedste, men deres føring fra den korte dans var nok til at give dem sølv.

Alexandra Stepanova og Ivan Bukin kom godt igen fra deres skuffende korte dans. Deres fridans var fyldt med interessant koreografi og god fart, og med en score på 82.69 point kunne de rykke op til bronze.

På en samlet 4. plads endte Alexandra Aldridge og Daniel Eaton. De fik også høje levels i deres irske fridans, og deres score på 77.42 point trak dem en plads op.

De to ukrainske par skuffede desværre. Anastasia Galyeta og Alexei Shumski var sløsede i begge deres trinsekvenser, der begge kun blev tildelt level 1. Maria Nosulia og Evgen Kholoniuk havde også problemer med trinsekvenser, da hun snublede i deres cirkulære trinsekvens. Desuden faldt han på det første sæt twizzles, som blev kendt ugyldige. De to par faldt til en henholdsvis 5.- og 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Victoria SINITSINA / Ruslan ZHIGANSHIN

RUS
147.5311
2Anna YANOVSKAIA / Sergei MOZGOV

RUS
136.6123
3Alexandra STEPANOVA / Ivan BUKIN

RUS
135.1742
4Alexandra ALDRIDGE / Daniel EATON

USA
129.0154
5Anastasia GALYETA / Alexei SHUMSKI

UKR
115.1765
6Maria NOSULIA / Evgen KHOLONIUK

UKR
113.7936

Se flere detaljer her.