søndag den 10. marts 2013

VM 2013 forudsigelser - Parløb



VM 2013 i kunstskøjteløb starter af med parløbernes konkurrence, hvor vi ligesom de to forgangne år nok vil se en kamp mellem top 2 og en mellem alle andre.

Guldfavoritter
Kampen om guldet står mellem to par. Det ene er tyske Aliona Savchenko og Robin Szolkowy, som har taget VM-titlen de to forrige år (4 gange i alt). Denne sæson har været skuffede ift. deres normale standard, da de måtte trække sig fra en Grand Prix, og dernæst tabte de deres titel ved EM, hvor det blev til sølv. Tyskerne har stærk præsentation (omend deres programmer ikke er super velmodtaget denne sæson) samt solide tekniske elementer, omend de kan have dyre fejl på side-om-side spring i det lange program.

De andre guldfavoritter er russiske Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov. Parret har taget sølv efter tyskerne ved de to forrige VM, men momentum taler nu i deres favør: en Grand Prix Finale sejr samt guld ved EM, hvor de for første gang slog tyskerne. Russerne har mere fart og højde på de tekniske elementer, men en freak fejl som forrige år (fald på dødsspiral) kan tage dem ud af løbet.

Bronzekandidater
Bronze er mere åben, og alt taler for at vi får nogle nye VM-medaljetagere. På hjemmebane har vi Meagan Duhamel og Eric Radford, der har haft noget af en sæson; senest er det blevet til en sejr ved Four Continents. Parret forsøger feltets sværeste elementer med bl.a. side-om-side triple lutzer, og nu er deres præsentation kommer op på et niveau, hvor de er medaljekandidater.

Landsmænd Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch har også haft en solid sæson, men deres lidt lavere tekniske sværhedsgrad har betydet, at de har endt en plads efter Duhamel/Radford ved alle deres møder denne sæson.

De tidligere verdensmestre Qing Pang og Jian Tong endte på en 4. plads forrige år, og denne sæson er de også skøjtet under niveau pga. hans skade, der forhindrer ham i at udføre de nødvendige side-om-side spring. Parrets gode twist og kast samt præsentation vil dog holde dem oppe til et vist niveau.

Vera Bazarova og Yuri Larionov er steget i graderne denne sæson med deres første Grand Prix sejr og sølv ved Finalen. Hans håndskade betød, at de ikke kunne deltage ved de nationale mesterskaber samt EM, men skaden lyder til at være helet tilstrækkeligt nu. Parret har især stærke twist og løft, men som altid er spørgsmålstegnet deres "side-om-side" spring.

Top 10 materiale
Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov er to gange VM bronzevindere, men de er faldet en del i graderne siden. Ved forrige VM blev det til en 7. plads og dette EM til en 5. plads. Deres planlagte tekniske elementer er konkurrencedygtige med toppen, men deres faldende programkomponenter gør det svært for dem at tage medalje.

Italienske Stefania Berton og Ondrej Hotarek er til gengæld rykket et trin op; parret tog bronze ved begge deres GP'er og senest bronze ved EM. Deres stabile fremførelser burde betyde, at de vil toppe deres hidtil bedste 10. plads.

Vanessa James og Morgan Cipres endte på en 15. plads ved deres VM-debut forrige år, men givet deres stærke fremførelser denne sæson - senest en 4. plads ved EM - gør en top 10 placering mere end opnåelig.

Amerikanske Marissa Castelli og Simon Shnapir gør deres VM-debut. Parret har denne sæson vundet de amerikanske mesterskaber og bronze ved Four Continents. De forsøger "kun" kast double axel og triple salchow, hvilket vil også vil deres tekniske score nede. Landsmænd Alexa Scimeca og Chris Knierim gør også deres VM-debut, men deres form er lidt ukendt, da de måtte trække sig fra Four Continents pga. hendes skade.

Spørgsmålstegn?
Wenjing Sui og Cong Han har ikke deltaget denne sæson pga. hendes skade. De er tilbage på træningsisen, men selv hvis de skulle dukke op til VM, så vil det være med markant reduceret sværhedsgrad.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Aliona Savchenko / Robin Szolkowy GER
3. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
4. Vera Bazarova / Yuri Larionov RUS
5. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN
6. Qing Pang / Jian Tong CHN
7. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
8. Stefania Berton / Ondrej Hotarek ITA
9. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
10. Marissa Castelli / Simon Shnapir USA

Se flere detaljer her.