fredag den 5. april 2013

Programdebut: Adam Rippon FS

Sæsonen er ikke engang slut, men vi har allerede vores første programdebut - skøjteløberne kan vel ikke vente med at forberede sig til den olympiske sæson.

Amerikanske Adam Rippon debuterede sit nye lange program til "Prelude to the Afternoon of a Faun" af Claude Debussy ved Gardena Spring Trophy, hvor han vandt det lange program (samlet sølv). Koreografi er af Tom Dickson.



Du kan se flere videoer fra konkurrencen på deres Youtube kanal EisClubGardena.

Kostumer 2012-13: Carolina Kostner

Den nykronede VM sølvvinder Carolina Kostner har i løbet af de seneste sæsoner vundet selvtillid med sine spring, koreografi og ikke mindst sine kostumer, som hun nu også designer selv (se nogle skitser her). Designet er moderne og stilrent med nogle overraskende detaljer - glamour tilføjes med glimtende sten af Swarovski.

Kort program

Musik: "A Transylvanian Lullaby" fra Young Frankenstein af John Morris; "Devil's Thrill" af Giuseppe Tartini


Det korte program har lidt af et underspillet vampyr-dæmon tema, men Kostner har i sine kostumer valgt et mere uskyldigt look. Den lavendel-farvede kjole, som hun bar det meste af sæsonen, havde halterneck, florlet underskørt og masser af sølvsten på overdelen. Farven og stenene er smukke, men kjolen - især udskæring og skørt - virkede lidt for lille til Kostner.

Mine bedømmelse: 7.75/10.00



Ved EM debuterede Kostner et mere bogstaveligt kostume. Den hvide kjole med dyb ryg havde nogle frygtindgydende røde stenbesatte arme, som snoede sig rundt om overdelen. Måske det skal forestille vampyr-dæmonen, som indsnævrer den uskyldige pige? Jeg er ikke vild med kostumet. Det hvide og røde er en for skarp kontrast, og folderne ved hoften fik skørtet til at ligne en borddug. Den mindre favorable modtagelse af kostumet fik hende nok til at vende tilbage til det forrige kostume til VM.

Min bedømmelse: 5.25/10.00

Det lange program

Musik: "Boléro" af Maurice Ravel


"Boléro" er et ikonisk stykke musik, og Kostners kostume matchede med et simpelt og samtidigt spidsfindigt design. Den sorte kjole inkorporerer store buer igennem hele looket: skørt, ryg, overdel og ærmer (læg mærke til de løse flapper). Unikt pailletdesign tilfører lidt glam. Et flatterende kostume - der får Kostner til at tårne endnu højere over sine konkurrenter - og som beviser, at sort ikke behøver at være kedeligt.

Min bedømmelse: 9.25/10.00