fredag den 6. december 2013

Davis/White tager snæver føring efter kort dans ved GPF

Davis/White udfører deres korte dans til My Fair Lady (foto: Getty).

De næste på isen ved Grand Prix Finalen 2013 var isdanserne, som udførte deres korte danse.

De regerende mestre Meryl Davis og Charlie White havde en stærk dans, omend deres twizzles ikke var så synkrone på første sæt, som de er i stand til. Amerikanerne opnåede level 4 på alle elementer, og de indførte deres signatur "Die Fledermaus" rotationsløft i dansen. Med høje programkomponenter kunne de score en ny SD verdensrekord på 77.66 point, hvilket giver dem en minimal føring.

Det var dog rivaler Tessa Virtue og Scott Moir, som stjal billedet. Parret havde deres livs bedste korte dans med elegance, men stadig masser af energi. De blev tildelt lutter level 4, og deres score på 77.59 point var en ny verdensrekord, indtil Davis/White slog den. Canadierne er på en tæt 2. plads.

Kampen om bronze er stadig åben. Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev havde masser af fart over isen i deres korte dans, omend der var små steder, hvor de manglede lidt præcision. Alle tre trinsekvenser blev tildelt level 3, mens twizzles og løft var level 4. Høje programkomponenter gav russerne et nyt sæsons bedste på 68.90 og en foreløbig 3. plads.

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje havde en karismatisk fridans med solide elementer. To trinsekvenser var level 3; resten af elementerne var level 4. Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat lavede ingen alvorlige fejl, men han var usikker på twizzles og en smule på trinnene. De to par er på en tæt 4.- og 5. plads.

På en lidt fjern 6. plads har vi Anna Cappellini og Luca Lanotte. Italienerne havde ingen øjensynlige fejl, men to elementer blev kun tildelt level 2, og de fik fradrag på 2 point for et ulovligt element (hvilket?).

Stilling efter kort dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
77.661
2Tessa VIRTUE / Scott MOIR

CAN
77.592
3Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
68.903
4Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
67.684
5Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
66.635
6Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE

ITA
61.576

Se flere detaljer her.

GP Final 2013 videoer - Parløb SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Husk at se resten af parløbernes korte programmer her.

Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov (RUS)
SP: 82.65 (#1). Musik: "Masquerade Waltz" af Aram Khatchaturian


Aliona Savchenko / Robin Szolkowy (GER)
SP: 79.46 (#2). Musik: "When Winter Comes" af Chris de Burgh, arrangement af Andre Rieu


Qing Pang / Jian Tong (CHN)
SP: 75.40 (#3). Musik: Lady Caliph af Ennio Morricone


Volosozhar/Trankov tager føring i stærkt felt ved GPF

Førerne Volosozhar/Trankov modtager deres applaus efter det korte program (foto: Getty).

Konkurrencen i parløbernes korte programmer ved Grand Prix Finalen 2013 var utrolig! Seks rene programmer på dette ambitiøse niveau er ikke noget, man ser ofte (og jeg ser meget kunstskøjteløb).

Favoritter og de regerende mestre Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov løb igen et stærkt og kraftfuld program med highlights som en høj triple twist, side-om-side triple tåloops og kast triple loop. Alle deres elementer blev tildelt level 4. En score på 82.65 point giver dem føringen, men ikke så stor som de har været vant til.

Rivaler Aliona Savchenko og Robin Szolkowy valgte ikke forsøge triple axel, og det var et klogt valgt, da de havde deres livs løb, hvor de kunne fokusere på at sælge koreografien. Den fejlfrie fremførelse indeholdte bl.a. triple flip, triple twist og side-om-side triple tåloops samt lutter level 4 elementer. Et nyt personligt bedste giver dem en foreløbig 2. plads.

Qing Pang og Jian Tong bliver bedre med alderen. Deres smukke program havde triple tåloops, triple twist og en enorm kast triple loop. Deres twist var dog "kun" level 2. Kineserne er på en 3. plads med et nyt personligt bedste.

Canadiske Meagan Duhamel og Eric Radford havde deres livs løb, og de skilte sig ud fra mængden ved at udføre side-om-side triple lutz og kast triple lutz. Deres dødsspiral med kreativ indgang blev dog kun tildelt level 2. Parret tager en 4. plads med sæsons bedste på 73.07 point.

Cheng Peng og Hao Zhang fortsætter forbedringer, da de løb et elegant program med masser af fart. Highlights var deres høje triple twist og kast triple loop. Et nyt personligt bedste giver dem en 5. plads.

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch havde måske en lidt lav triple twist, men ellers blev deres elementer udført uden fejl (de er dog i stand til at gøre dem i højere kvalitet). Lidt skørt at en score på 68.77 point kun er nok til en 6. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV

RUS
82.651
2Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
79.462
3Qing PANG / Jian TONG

CHN
75.403
4Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD

CAN
73.074
5Cheng PENG / Hao ZHANG

CHN
68.875
6Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
68.776

Se flere detaljer her.

Program debut: Yuna Kim SP "Send in the Clowns"

Yuna Kim debuterede i dag sit korte program ved Golden Spin of Zagreb 2013. Hun fik ubesværet landet triple lutz-triple tåloop og triple flip, men hun havde step-out og hånd på en nemmere double axel. Ikke desto mindre tager hun en føring med over ti point med en score på 73.37 point



Miki Ando er på en 2. plads med 62.81 point, mens Elizaveta Tuktamysheva er på en 3. plads med 58.81 point. Damernes lange programmer er i morgen.

JGP Final 2013 forudsigelser - Isdans

McNamara/Carpenter, Popova/Vlasenko, Yanovskaya/Mozgov og Hawayek/Baker er videre til JGPF.

Isdansernes felt ved Junior Grand Prix Finalen er en blanding af både "prøvede" og nye navne.

Småfavoritter er nok russiske Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov, som gør deres tredje tur til Finalen (de tog sølv i 2011). Parret har denne sæson allerede vundet to JGP'er og to Senior B konkurrencer.

Deres største trussel til guld er Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker, som også har vundet begge deres JGP'er. De har en meget let elegant stil, som måske kan være til deres fordel i dette felt.

Landsmænd Lorraine McNamara og Quinn Carpenter tog sølv og guld ved deres JGP'er. Parret er teknisk stærke (aka høje levels), men overordnede præsentation er stadig lidt "junior" (selvfølgelig).

Russiske Betina Popova og Yuri Vlasenkova tog også sølv og guld ved deres JGP'er, og de overraskede især med de store forbedringer, de havde gjort ved deres anden konkurrence. Fortsat momentum kan måske betyde en podieplads.

Både Alexandra Nazarova/Maxim Nikitin og Rachel Parsons/Michael Parsons tog sølv i begge deres JGP'er. Deres scores har dog være solide, så fejl fra de andre par kan sagtens føre til medalje.

Mine forudsigelser
1. Anna Yanovskaya / Sergey Mozgov RUS
2. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
3. Betina Popova / Yuri Vlasenko RUS
4. Lorraine McNamara / Quinn Carpenter USA
5. Alexandra Nazarova / Maxim Nikitin UKR
6. Rachel Parsons / Michael Parsons USA

Se flere detaljer her.