mandag den 20. oktober 2014

Program debut: Lubov Iliushechkina / Dylan Moscovitch

Det var helt tilbage i juni, at vi hørte at russiske Lubov Iliushechkina og canadiske Dylan Moscovitch havde teamet op i parløb. Løsladelse fra den russiske skøjteunion var altid et stort spørgsmålstegn, men nu kan duoen ånde lettet op: Lubov fik sin løsladelse den 15. oktober, og parret kan sådan set repræsentere Canada denne sæson.

Duoen har for nylig løbet deres to programmer foran et lokalt dommerpanel (protokol SP og FS), og de scorede 59.80 og 112.60 point - en solid score, der gør dem til kandidater til en af de tre pladser til VM. De skal dog først konkurrere internationalt for at opnå de tekniske minimumsscores.

Det lange program er lagt op på Youtube. Meget passende er musikken til James Bond-filmen From Russia with Love ('lubov' betyder kærlighed på russisk).


Kilde: IFS Magasine

ISU Grand Prix kunstskøjteløb 2014/15

Denne uge begynder sæsonen for alvor, da Grand Prix'erne i kunstskøjteløb begynder. Som altid har vi seks Grand Prix-konkurrencer i de sædvanlige seks lande - men måske nye byer - og det hele kulminerer med Grand Prix Finalen i december!

Her er en oversigt af sæsonens konkurrencer i ISU Grand Prix of Figure Skating:

Skate America
24.-26. oktober
Chicago, IL, USA

Skate Canada
31. oktober - 2. november
Kelowna, B.C., Canada

Cup of China
7.-9. november
Shanghai, Kina

Rostelecom Cup
14.-16. november
Moskva, Rusland

Trophée Eric Bompard
21.-23. november
Bordeaux, Frankrig

NHK Trophy
28.-30. november
Osaka, Japan

ISU Grand Prix Final
11.-14. december
Barcelona, Spanien

Se det på TV og internet?
I Danmark er det Eurosport 2, som vil vise Grand Prix'erne. Du kan se deres planlagte tidsplan over live-sendinger her. Denne er som forventet ikke 100% fyldestgørende, så forhåbentlig kan jeg finde flere alternativer til at supplere gode gamle Youtube. Se updates under fanebladet 'Se det på TV og internet' eller Twitter.

Se flere detaljer her.