søndag den 28. december 2014

Radionova snupper russisk titel i dybt felt

Radionova udfører sit lange program ved de russiske mesterskaber 2014/15 (foto: RIA Novosti).

Damernes konkurrence ved de russiske mesterskaber 2014/15 var nervepirrende, og der var ikke råd til mange fejl i det dybe felt, hvor triple-triples og "syv triple spring lange programmer" var reglen end undtagelsen.

15-årige Elena Radionova har allerede sølv og bronze fra de nationale seniormesterskaber, og hun fortsatte stabiliteten med to rene fremførelser af høj sværhedsgrad. Hun vandt både det korte (74.13) og lange program (143.32) og kunne dermed snuppe sin første nationale titel.

Den nykronede GPF-mester Elizaveta Tuktamysheva fortsætter sine pålidelige løb. Hun leverede et rent kort program, men små fejl som en undladt double loop og en double triple tåloop i det lange program (hun landede stadig 6 triple spring) gjorde udslaget. Det blev til flot sølv.

Den nykronede JGPF-vinder Evgenia Medvedeva imponerede med to rene programmer med masser af 'tano-spring, og dette blev også belønnet med høje scores og en samlet bronzemedalje.

Skate Canada-vinder Anna Pogorilaya havde sine stærkeste løb i et stykke tid. Hun måtte kæmpe for triple loop i det korte program og havde hånd på en triple lutz i det lange program, men løb ellers rent. Dette betød en karrieres bedste 4. plads ved de nationale mesterskaber.

JGPF-sølvvinder Serafima Sakhanovich faldt på sin triple flip-triple tåloop i det korte program, men hun kom godt igen med et så godt som rent langt program. Maria Sotskova leverede to stærke programmer, omend hun måtte kæmpe en smule for landingerne på sine store kombinationer. De to piger tog en hhv. 5.- og 6. plads.

Alena Leonova havde et fint kort program, men et fald, et flop og adskillige usikre landinger i det lange program trak hende ned på en skuffende 7. plads.

Mest skuffende var dog den regerende sølvvinder Julia Lipnitskaia. Hun løb nogenlunde i sit korte program (der var dog underrotationer), men en nedsmeltning i det lange program betød en katastrofal 9. plads. Hun får sandsynligvis ikke chancen for at forsvare sin EM-titel og VM-sølv til næste år.

Stolbova/Klimov forsvarer national titel i parløb

Stolbova/Klimov udfører en baglæns udvendig dødsspiral i det lange program (foto: RIA Novosti).

Der var også nogle småoverraskelser at finde hos parløberne ved de russiske nationale mesterskaber 2014/15.

De regerende mestre Ksenia Stolbova og Fedor Klimov vandt det korte program med en ren fremførelse, men deres lange program var ikke så skarpt, som det har været denne sæson indtil videre; hun havde stepout/hånd på kast triple flip og et fald på den afsluttende kast triple salchow. Styrken af det korte program betød dog, at de samlet kunne forsvare deres titel.

Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov tog revanche for sidste år, hvor de skuffede med en 8. plads, da de denne gang leverede to rene programmer med store elementer. Det unge par vandt det lange program og tog samlet sølv.

Tidligere mestre Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov havde et fint kort program, men de lavede alvorlige fejl på begge side-om-side spring i det lange program - de fik dog landet kast quad salchow. Veteranerne tog bronze.

Det nye par Kristina Astakhova og Alexei Rogonov havde et solidt kort program med undtagelse af hånd på kast triple flip. I det lange program doublede hun en side-om-side salchow, men ellers fik de leveret deres elementer fint. Duoen rykkede op på en samlet 4. plads.