fredag den 28. oktober 2016

Skate Canada 2016 forudsigelser - Herrer

Chan, Hanyu, Mura og Han er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Herrernes konkurrence er utrolig uforudsigelig pga. de mange quads de forsøger, og feltet er ikke anderledes ved Skate Canada 2016.

Favorit er nok den regerende Skate Canada og VM-sølvvinder Yuzuru Hanyu, som har det højeste scoringspotentiale med sine gode præsentation og tre forskellige quads; han introducerede quad loop ved Autumn Classic, som han vandt. Sejren er dog ikke sikret, da han indtil videre altid har underperformet ved sin første Grand Prix. Hanyu har været væk fra isen i to måneder i off-sæsonen pga. skade, så han vil nok ikke være i topform endnu.

Den regerende mester Patrick Chan gjorde sit comeback forrige sæson, og hans resultater var lidt op og ned: han vandt 4CC med et brillant langt program, men han skuffede senere med en 5. plads ved VM. Chans grundløb og præsentation er i topklasse, men med lavere sværhedsgrad på springene har han ikke råd til adskillige fejl. Dette skete ved sæsonåbneren Finlandia Trophy, hvor tog han sølv.

Hvis top 2 er sikret, er bronze vidt åbnet. Takahito Mura havde nogle svingende resultater forrige sæson, men han formåede dog bronze ved én GP og de japanske mesterskaber. Han er i stand til de svære spring, men præsentation mangler lige det sidste. Han begyndte sæsonen solidt med sølv ved US Classic.

Fra USA har vi Grant Hochstein og Ross Miner. Hochstein havde en solid GP-sæson forrige år med to 4. pladser og ved VM endte han på en fin 10. plads - denne sæson har han taget bronze ved Nebelhorn Trophy. Miner tog én GP-bronze forrige sæson, men siden har hans fremførelser svinget vildt, og han startede sæsonen med en skuffende 6. plads ved US Classic.

Store spørgsmålstegn er Michal Brezina og Han Yan, hvis resultater virkelig tog en rutschebanetur forrige sæson. Begge er i stand til god præsentation og svære spring, og de har begge GP-titler på resuméet, men de har langt fra leveret til forventningerne. De har nu skiftet træner i off-sæsonen, og begge gør først deres sæsondebut ved Skate Canada.

Skate Canada 2016 forudsigelser - Isdans

Virtue/Moir, Chock/Bates og Cappellini/Lanotte er medaljefavoritterne i isdans.

Vi har et utroligt dybt felt hos isdanserne ved Skate Canada 2016, og bare en podieplads bliver svær for par, som normalt plejer at tage medalje ved Grand Prix'erne.

De olympiske mestre fra 2010 Tessa Virtue og Scott Moir gør deres comeback denne sæson, og dette er deres GP-debut. Trods deres pause er parret de facto Candas top isdansepar, og duoen viste også god form ved deres sæsonåbner Autumn Classic, som de vandt med høje scores. Denne gang er de på hjemmebane igen, men med et dybere felt skal de nok kæmpe lidt mere for det.

Tidligere verdensmestre Anna Cappellini og Luca Lanotte kommer fra en solid sæson, der bl.a. bragte dem EM-sølv og en 4. plads ved VM. Italienerne satser igen på charmerende løb med solide tekniske elementer, og det så ud til at virke ved Nebelhorn Trophy, som de akkurat vandt.

Regerende VM-bronzevindere Madison Chock og Evan Bates er til gengæld lidt mere eksperimenterende i deres programvalg, og det bliver interessant om de holder fast i denne stil efter lidt skuffende 2. pladser ved begge deres Challenger konkurrencer. Forrige sæson slog de ofte Cappellini/Lanotte, og med stærke løb kan de uden tvivl snuppe sølv her.

Piper Gilles og Paul Poirier tog to medaljer ved forrige sæsons GP'er, men denne gang er konkurrencen noget hårdere. Duoen er kendt for deres eklektiske programmer og pålidelige elementer, men de får nok brug for fejl fra topparrene, hvis de vil snuppe en medalje. Canadierne tog bronze ved Nebelhorn Trophy.

Russiske Alexandra Stepanova og Ivan Bukin har siden deres seniordebut befundet sig i midten af feltet, og ved forrige VM tog de en 11. plads. De begyndte dog sæsonen med en fin sejr ved Finlandia Trophy, og de får brug for lignende stærke løb, hvis de vil placere i øvre halvdel af feltet.

Kaitlyn Hawayek og Jean-Luc Baker gled tilbage forrige sæson, men de virker på rette sti igen; parret begyndte sæsonen med sølv ved Autumn Classic. De får brug for en god placering i dette felt, hvis de vil vise, at de er kompetitive i det amerikanske felt.

Dansk deltagelse har vi med Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen. Forrige sæson tog de en 7. plads ved Skate Canada, men de var i bedre form ved VM, hvor det blev en 13. plads. Parret har denne sæson taget bronze ved Autumn Classic og en 4. plads ved Finlandia Trophy.